Decizia Tribunalului Constanța: Ioan Niculae rămâne în arest

Tribunalul Constanța a respins, vineri, cererea de eliberare condiționată a omului de afaceri Ioan Niculae. Acesta execută la Penitenciarul Poarta Albă o condamnare de 5 ani pe care a primit-o în dosarul Interagro.

Author: Alexandra Costea vineri 23 iulie 2021 , 15:15

Decizia Tribunalului Constanța: Ioan Niculae rămâne în arest
Decizia Tribunalului Constanța: Ioan Niculae rămâne în arest[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Tribunalul Constanţa  a admis contestaţia DNA şi a respins eliberarea condiţionată omului de afaceri Ioan Niculae, după ce acesta obținuse o decizie favorabilă la instanța de fond, Judecătoria Mangalia. Decizia Tribunalului Constanța este una definitivă.

Citeste si: VIDEO| Liviu Dragnea a fost eliberat din închisoare/Imagini și primele declarații ale fostului lider PSD

Omul de afaceri are dreptul să facă o nouă cerere abia la sfârșitul lunii octombrie

,,În baza art. 425 ind.1 alin.7 pct.2 lit. a Cod procedură penală în ref. la art. 587 Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de PICCJ- DNA- Serviciul Teritorial Constanţa împotriva sentinţei penale nr.

1114 din data de 12.05.2021 pronunţată de Judecătoria Medgidia în dosarul penal nr. 3212/256/2021. Desfiinţează hotărârea atacată şi soluţionând cauza dispune: în temeiul art. 587 Cod procedură penală rap. la art. 59, al. 1 şi al. 2 C.P. din 1968, respinge propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Constanţa- Poarta Albă privind pe condamnatul Niculae Ioan. Stabileşte termen de reiterare a propunerii după data de 23.10.2021. Definitivă", este precizat în hotărârea Tribunalului.

Citeste si: Un fost pușcăriaș a ajuns din nou în spatele gratiilor pentru că s-a îndrăgostit de șefa închisorii. Cum a încercat bărbatul să-i fure inima

Dosarul Interagro

La data de 18 februarie 2021, patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila şi fost preşedinte al PSD Brăila, a fost achitat pentru trafic de influență în același dosar.

Soția fostului patron la Interago, Nicoleta Mariana Toncea a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani.

Viorel Bărac, director general al Interagro, a primit 3 ani şi 6 luni închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Citeste si: Dreptate pentru doctorița româncă ucisă chiar de fostul iubit, în Germania. Copilul de doi ani a rămas orfan

Interagro: amenzi în valoare de 150.000 lei

Instanţa a hotărt ca Interagro SA să plătească o amendă penală de 150.000 lei, iar SC Libarom Agri SRL o amendă penală de 250.000 lei, în cazul ultimei firme fiind dispusă şi dizolvarea judiciară.

În plus, judecătorii au decis confiscarea de la Ioan Niculae, Viorel Bărac şi Nicoleta Toncea, precum şi de la societăţile Interagro SA, Intervitt SRL, Libarom Agri SRL şi SC Mike Trading&Investment sume a în valoare de 3.543.833 lei.

Magistraţii au luat act că prejudiciul creat părţii civile ANAF, în sumă de 11.438.169 lei, a fost recuperat prin compensare.

,,Inculpaţii au beneficiat şi de ajutorul preşedintelui SC Interagro SRL, Toncea Nicoleta Mariana, care, din dispoziţia inculpatului Ioan Niculae, s-a implicat în realizarea plăţilor către firma SC Libarom Agri SRL şi de reintroducerea sumelor de bani 'spălate' în circuitul civil. Circuitul financiar de spălare a banilor proveniţi din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, iniţiat şi coordonat de inculpatul Ioan Niculae, a avut ca urmare prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 11.438.169 lei, reprezentând TVA în sumă de 6.886.550 lei şi impozit pe profit în sumă de 4.551.619 lei'', a explicat DNA referitor la dosarul Interagro.

Citeste si: Cum și-a petrecut Liviu Dragnea primul weekend în libertate. „..Este cu copiii la Alexandria”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si