Anunțul a fost făcut joi, 23 iunie, de către premierul României, Nicolae Ciucă.

Preț benzină și motorină. Carburanții se ieftinesc cu 50 de bani pe litru

Premierul Ciucă spune totodată că aceste costuri vor si suportate pentru o perioadă de 3 luni și a explicat cum va funcționa mecanismul. 

Nicolae Ciucă: ,,Am identificat o soluţie de compensare în suma fixă de 50 de bani care se va face la pompă.

(...) Pentru că cetățenii români și firmele să plătească mai puțîn pentru carburant, am identificat o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va face la pompă”

Citeste si: VIDEO- Guvernul va compensa la pompă prețul la motorină și benzină pentru trei luni

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Această compensare va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal pe care îl va primi clientul. Valoarea totală a pachetului de compensare ajunge la 2 miliarde de lei, jumătate dintre aceste costuri fiind suportate de către bugetul de stat, a mai spus premierul Ciucă. 

Așadar, calculele arată că, în medie, un român va economisi 5 lei la un plin de carburant. 

Soluții pentru evitarea speculei

Mai mult decât atât, Nicolae Ciucă anunță că vor fi efectuate controale la benzinăriile din țară pentru a fi evitată specula. Măsura de compensare cu 50 de bani pe litru care a fost adoptată de Guvernul României nu va afecta bugetul de investiții, potrivit premierului.

Citeste si: Se cere plafonarea prețului la pompă

„Această măsură este parte a parchetului de protejare a cetățenilor și a firmelor și urmărește diminuarea efectelor inflației.

La finalul acestei perioade, vom analiza dacă va fi necesar un nou set de măsuri. Avem un instrument util, mă refer la Ordonanța de combatere a efectelor speculative. Prin aceasta vom asigura protejarea consumatorilor de tendințe speculative. Măsurile nu vor afecta în niciun fel bugetul de investiții. În același timp, vom intensifica eforturile pentru a absolvi banii europeni”, a completat premierul Nicolae Ciucă.

Citeste si: VIDEO- Șoferii români continuă protestele la pompă. Benzinăriile sunt blocate: „Vrem să tragem un semnal de alarmă”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si