Decizie definitiva pentru Pomohaci. Vesti zdrobitoare pentru admiratorii fostului preot
Actual

Decizie definitiva pentru Pomohaci. Vesti zdrobitoare pentru admiratorii fostului preot

A.L.
18 oct 2017

Sinodul Mitropolitan condus de Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, a comunicat decizia care ramane definitiva in cazul lui Cristian Pomohaci.

Fostul preot Cristian Pomohaci ramane caterisit si nu mai poate sluji in biserica, a decis Consistoriul Mitropolitan de la Sibiu.

Citeste si: Cristian Pomohaci nu si-a pierdut simtul umorului! In plin scandal cu Biserica si-a botezat un berbec Episcopu’

"Cazul fostului preot Cristian Dorin Pomohaci s-a incheiat astazi, 6 octombrie 2017, prin Decizia Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului. (...) Pe baza abaterilor canonice retinute si a marturiilor aduse in aparare, Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului (...) a hotarat: Aplica fostului preot Cristian Dorin Pomohaci sanctiunea: 'DEPUNEREA (DESTITUIREA) DIN SLUJIREA CLERICALa' (pierderea dreptului de a savarsi lucrari sfinte, de a purta tinuta clericala si de a se impartasi in altar; cel destituit nu mai este cleric, ci are statut de teolog laic, cu posibilitatea de a desfasura activitati social-filantropice, culturale, educationale sau de a fi cantaret, dupa caz; activitatea si conduita sa vor fi evaluate anual de Chiriarh), art. 4 (q) din Regulament", se arata in comunicat.

Citeste si: Ce a cautat Cristian Pomohaci la cea mai tare clinica de tratare a cancerului din Turcia? Fostul preot s-a intalnit cu un medic specializat in transplant de maduva osoasa

Hotararea Consistoriului Mitropolitan este definitiva si irevocabila (fara drept de recurs).

"Consistoriul Mitropolitan a constatat ca sarcina preotiei, cu toate exigentele ei morale, dogmatice si canonice, este prea greu de purtat pentru Cristian Dorin Pomohaci. De aceea, pentru a-i acorda totala libertate de manifestare in afara ierarhiei bisericesti de drept divin si a-si putea solutiona problemele juridice din instantele civile, fara implicarea Bisericii, Consistoriul Mitropolitan l-a degrevat de marea responsabilitate a preotiei, trecandu-l in randul teologilor laici", se mai arata in comunicat.

Citeste si: Imagini inedite cu avocatul lui Cristian Pomohaci! Daniel Ionascu si-a sustinut doctoratul in teologie in prezenta Paulei Iacob

Pomohaci a fost judecat de doua ori de "instantele" preotesti: la Alba Iulia si Sibiu. Fostul preot Cristian Pomohaci a plecat joi de la judecata Consistoriului Mitropolitan dupa sapte ore, evitand presa si pe sustinatorii lui, fara sa afle verdictul. Daca la Alba Iulia nu a fost prezent la judecata, la Sibiu Pomohaci a venit la primul termen si a cerut o amanare, pentru a putea studia dosarul si a aduce martori credinciosi in apararea sa, iar la termenul de joi s-a aparat timp de aproape sapte ore.

Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia a hotarat, pe 28 iulie, ca preotul Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul General pentru ca ar fi incercat sa corupa sexual un minor de 17 ani, sa fie dat afara din preotie, oferindu-i posibilitatea de a ataca decizia la mitropolitul Ardealului.

Parchetul General a preluat, pe 19 iulie, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Mures dosarul in care preotul Cristian Pomohaci, din parohia Mosuni, judetul Mures, este cercetat pentru racolare de minori in scopuri sexuale.

Citeste si: Cum a ajuns o melodie a lui Cristian Pomohaci subiect de Bacalaureat la Limba romana! Preotul cantaret era mai cunoscut decat personajele din "Harap-Alb”!

Preotul a fost inregistrat in timp ce ii cerea favoruri sexuale unui minor, iar inregistrarea a aparut in presa.

Pe 26 iunie, Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Mures a anuntat ca a fost sesizat cu privire la unele fapte pe care un preot le-ar fi savarsit in prezenta sau asupra unui minor, la cateva zile dupa ce pe paginile de socializare au circulat inregistrari audio in care clericul ar ademeni un minor sa intretina relatii homosexuale cu el.


AGERPRES

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook