Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, „a anunţat că, înainte de toate, cei care vor, care au cerut (să plece să lupte) sunt resortisanţi din Orientul Mijlociu, sirieni”, anunţă un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Peskov a făcut acest anunţ imediat după ce Vladimir Putin a aprobat ideea facilitării trimiterii unor combatanţi „voluntari” în zone de conflict în Ucraina.

Susţinere militară considerabilă regimului lui Bashar al-Assad

Rusia a oferit o susţinere militară considerabilă regimului lui Bashar al-Assad, începând din toamna lui 2015, susţinând forţele loiale acestuia împotriva forţelor opoziţiei şi jihadiştilor.

Citeste si: O dronă ucraineană de recunoaștere s-a prăbușit la Zagreb

Rusia a salvat, de fapt, puterea lui Bashar al-Assad, care deţine în prezent controlul asupra aproape întregii Sirii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Kremlinul consideră că trimiterea unor combatanţi străini în Ucraina este justificată pentru că Occidentul facilitează trimiterea unor ”mercenari” în ajutorul Ucrainei, pe care Rusia a invadat-o la 24 februarie şi în care desfăşoară o vastă ofensivă militară.

Vladimir Putin: „Există schimbări pozitive în negocierile cu Ucraina”

Președintele rus Vladimir Putin a spus vineri că există anumite schimbări pozitive în discuțiile cu Ucraina, potrivit TASS și Reuters.

Citeste si: Zelenski crede că Putin va negocia oprirea războiului. "A văzut că suntem puternici”

Vladimir Putin nu a dat mai multe informații, dar a spus în declarația televizată că va intra în mai multe detalii în cadrul discuției cu  Lukașenko.

Există anumite schimbări pozitive, îmi spun  negociatorii  din partea noastră", a spus Putin în cadrul unei întâlniri cu omologul său belarus Alexander Lukașenko, adăugând că discuțiile continuă "practic zilnic".

Vladimir Putin nu este speriat de sancțiunile primite, spunând că acestea au făcut Rusia mult mai puternică în trecut.

Oficialii de la Kremlin nu exclud o întâlnire între Vladimir Putin al Rusiei și Vladimir Zelenski al Ucrainei, dar aceasta ar trebui să fie pregătită temeinic pentru a produce rezultate, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si