Declarația pe proprie răspundere a fost modificată! Ce prevede noul punct

Declarația pe propria răspundere pentru părăsirea localității a fost deja modificată de autorități.

Author: R.B. vineri 15 mai 2020 , 17:33

Declarația pe propria răspundere
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Declarația pe propria răspundere. În declarație a fost adăugat un nou motiv pentru care putem pleca din localitate: asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice. Declarația pe propria răspundere

Citeste si: Declaraţie pe propria răspundere format nou editabil: word+ pdf

Declarația pe propria răspundere. Motivele pentru care vom putea ieși din localitate

 • Deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
 • Deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;
 • Deplasarea pentru realizarea de activități agricole;
 • Deplasarea pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;

Declarația pe propria răspundere

Citeste si: Noile declaraţii după 15 mai: Cum trebuie completate

 • Deplasarea pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate sau eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;
 • Deplasarea pentru participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;
 • Deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, decesul unui membru de familie;  asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice;
 • Deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
 • Deplasarea pentru activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.
 • Deplasarea pentru participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;
 • Deplasarea pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.

Declarația pe propria răspundere

Citeste si: Adrian Streinu Cercel, avertisment privind medicametul cu care au fost tratați pacienții cu coronavirus

Stare de alertă pentru 30 de zile

Declarația pe propria răspundere Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, susţin, joi seară, o declaraţie de presă, la finalul şedinţei CNSU, pentru a anunţa măsurile care se vor aplica pe durata stării de alertă. 

Marcel Vela a explicat că starea de alertă se decretează la nivel naţional pentru 30 de zile. 

Citeste si: Mesaj Ro-Alert. Stare de alertă pe teritoriul României. „Respectaţi cu stricteţe măsurile sanitare de protecţie!”

”Art1. Începând cu data de 15 mai se declară starea de alertă la nivel naţional pentru 30 zile”, este primul articol al Hotărârii adoptate de CNSU. 

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat că în mijloacele de transport în comun, în centrele comerciale şi la locurile de muncă purtarea măştii devine obligatorie.

Şeful DSU a explicat că se prelungeşte interdicţia zborurilor de pe toatre aeroporturile pentru o perioadă de 14 zile.

Zborurile rămân suspendate

”Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici din aviaţie spre Austria, Belgia, Confederaţia Elveţiană, Franţa, Germania, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia şi Iran şi din aceste ţări către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu 15 mai 2020”, a anunţat Raed Arafat. 

Citeste si: Danemarca nu înregistrează niciun mort din cauza covid-19 pentru prima oară de la 13 martie

Declarația pe propria răspundere De asemenea, se suspendă transportul internaţional de persoane către aceleaşi tări, până la 1 iunie 2020. 

”Se instituie carantina sau izolarea la locuinţă pentru persoanele care vin din străinătate. Cele care nu pot sta acasă, se poate opta pentru carantina instituţionalizată. Cei care vin în ţară indiferent de unde vin se aplică măsura de izolare la domiciliu. Carantină instituţionalizată pentru cei care nu au unde sta sau care încalcă carantina la domiliciu”, a anunţat Raed Arafat. 

Declarația pe propria răspundere

Sunt interzise grupurile mai mari de 3 persoane

Arafat a precizat că în localitate se poate circula liber, dar nu în grupuri mai mari de trei persoane. 

Declarația pe propria răspundere Ieşirea în afara localităţii se va face doar pentru motive întemeiate. 

Citeste si: Cum vor merge din iunie, elevii la școală! Reguli clare pentru cum vor arăta clasele în perioada stării de alertă

”Este interzis în afara localităţii cu excepţii: interes profesional, umanitar, activităţi agricole, îngrijirea unei proprietăţi, programe sau proceduri în centre de tratamente, îngrijirea copiilor, membrilor de familie, asistenţa persoane vârstnice, deces, asistenţa medicală care nu poate fi amânată”, a mai precizat Raed Arafat. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si