Declarația pe proprie răspundere. Greșeala pe care o fac mulți români! Vă poate costa scump

Declarația pe proprie răspundere. Grupul de Comunicare Strategică face noi precizări legate de declarația pe proprie răspundere.

R.B., luni 13 aprilie 2020 , 12:54

Declarația pe proprie răspundere
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Declarația pe proprie răspundere. Întrebare: Unde găsesc modelul corect de declarație pe propria răspundere. Este obligatoriu să o prezint fizic sau este suficient să arăt poza de pe telefon?

Răspuns: Ordonanța Militară 3/2020 prevede la art. 4 alin. (3) că "Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura". Asta presupune faptul că documentul „ poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând tipărirea și semnătura olografă a titularului. Ulterior, îl puteți fotografia și păstra în telefonul/tableta dvs. pentru a-l prezenta autorităților.

Declarația pe proprie răspundere

Citeste si: Al treilea caz de coronavirus, confirmat la Ministerul Justiției. Angajații vor lucra de acasă

Declarația pe proprie răspundere. Până în acest moment, singura modalitate legală de autentificare a declarației pe proprie răspundere este semnătura olografă. Această semnătură olografă face ca, pentru acel act semnat, să existe răspundere juridică, cu tot ceea ce presupune acest lucru în situația în care persoana ar fi trasă la răspundere. În ceea ce privește semnătura electronică, ea trebuie să urmeze niște pași prealabili de validare pentru persoana care o folosește și presupune un anumit regim de utilizare.

Declarația pe proprie răspundere

Citeste si: Cum se contestă o amendă pentru COVID-19? Un avocat te învață ce să faci dacă te consideri o victimă a abuzuruilor polițiștilor

Declarația pe proprie răspundere poate fi descărcată de pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, de pe site-ul Știri Oficiale sau de pe site-ul STS.

Declarația pe proprie răspundere. Totodată, reamintim faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste si: Cum si unde se platesc amenzile primite pentru nerespectarea masurilor dispuse pe durata starii de urgenta


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si