Declaratia unica pune iar pe drumuri zeci de mii de romani care au trimis deja Formularul 600

Formularul 600 moare, dar birocratia de la Impozite nu dispare! Cei care incaseaza bani din chirii, dividende, dobanzi sau drepturi de autor trebuie sa foloseasca o noua procedura.

Author: I. I. miercuri 14 martie 2018 , 19:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In teorie, lucrurile se simplifica si 7 formulare vor fi contopite intr-unul singur. In practica insa, 30 de mii de romani trebuie sa stea din nou la cozi interminabile.

Florin Jianu, presedinte CNIPMMR: Venim in martie, e 14 martie, cu un formular care ar trebui sa se aplice de la inceputul anului si pentru care 30 de mii de contribuabili au depus formularul 600!

Va mai amintiti nebunia de la inceputul anului cu celebrul formular 600?

E foarte ciudat, s-au modificat foarte multe aspecte si e o coada interminabila. Ei bine, acesti oameni trebuie sa se apuce din nou pe completat formulare!

Florin Jianu, presedinte CNIPMMR: Nu este insa simplu pentru cetateni pentru ca vorbim de un formular care are 4 pagini, foarte multe sectiuni si sub sectiuni. Vorbim si de cetateni care nu sunt educati in aceasta privinta si de asta am subliniat importanta educatiei si a asistentei.

Tocmai de asta, in proiectul de ordonanta se vorbeste de centre de instruire pentru contribuabili. Cine vrea sa evite cozile de la ANAF poate trimite formularul online.

Dar nici aici lucrurile nu sunt deloc usoare.

Oficialii au recunoscut: formularele completate online de contribuabili sunt printate de functionari si abia apoi informatiile sunt procesate. Specialistii cer mai multe optiuni pentru a usura efortul contribuabililor.

Liviu Rogojinaru, secretar general CNIPMMR: Sa trimita plicul prin posta, mai ales pentru pensionari, care nu sunt obisnuiti cu partea asta online.

Desigur, formularul unic aduce si vesti bune.

Adrian Benta, consultant fiscal: Revenirea la procedura de dinainte de revolutia fiscal!

Este vorba de modalitatea de plata a contributiilor sociale.

Adrian Benta, consultant fiscal: Adica: platitorul de drepturi de proprietate intelectuala, platitorul de arenda, platitorul de contracte civile va retine asigurarile sociale si le va plati la buget, fara sa mai puna persoana fizica pe drumuri.

In continuare, veniturile din chirii, investitii sau drepturi de autor vor fi impozitate cu 10 la suta. Asta daca nu se va mai modifica ceva, pe ultima suta de metri.

VIORICA DANCILA, PREMIER: Noi vrem predictibilitate pentru orice lege!

Dar guvernantii una spun si alta fac, spun specialistii!

Liviu Rogojinaru, secretar general CNIPMMR: O sa avem hotarare de guvern la ordonanta de guvern la alta ordonanta ca sa indreptam o chestie pe care nu stim e ce am facut- o!

Florin Jianu, presedinte CNIPMMR: Am avut aproape in fiecare sedinta de guvern cate o modificare a Codului Fiscal, modificari care au incercat sa repare lucrurile stricate prin pseudo-revolutia fiscala!

Formularul unic ar trebui aprobat in sedinta de guvern de maine. In actuala forma, termenul pentru depunerea formularului unic este 15 iunie. Asta, desigur, daca nu apar cine stie ce surprize.
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si