Femeile lovite de preotul ieșean au decis să vorbească despre incident. Ieri un filmuleț a stârnit controverse în mediul online. Slujitorul lui Dumnezeu agresează două enoriașe chiar în curtea bisericii, și după ce mai marii bisericii și însuși Calistrat Chifan și-au spus punctul de vedere, acum cele două victime vorbesc despre incidentul în care au fost implicate.

Citește și: VIDEO |Părintele Calistrat vorbește despre semnele Apocalipsei. Dezvăluirile preotului: „Va fi anunţată de...”

Biserica Ortodoxă a fost zguduită, din nou, de un scandal în care protagonistul este părintele Calistrat Chifan. Acesta a fost filmat în timp ce lovea două femei. După cazul Visarion Alexa, se pare că un alt preot a intrat în vizorul autorităților.

Ce au mărturisit cele două surori

Tinerele care au fost lovite de preotul Calistrat Chifan chiar în curtea bisericii, au emis un comunicat de presă prin intermediul căruia au descris incidentul petrecut miercuri seara.

„Am mers la Mănăstirea Vlădiceni pentru a participa la slujba Sf. Maslu, ajungând când aceasta era deja începută. Contrar susținerilor sale, pr. Calistrat nu participă niciodată la vreo slujbă în cadrul Mănăstirii, venind doar la final pentru a ține o predică credincioșilor. Pe drumul spre biserică, ne-am oprit să vorbim în lateralul intrării cu o enoriașă care era prezentă cu fetița sa tot pentru slujbă. Pentru că Sf.

Maslu era pe terminate, nu am mai intrat în biserică, nefiind posibilă nicio agresare a vreunei ucenice a preotului în incintă, așa cum a afirmat în mod mincinos. Din senin l-am văzut venind spre noi pe pr. Calistrat, împreună cu un grup format din preoți și ucenici ai acestuia, începând să o lovească pe una dintre noi cu putere în zona capului, fapt ce a determinat căderea ei la pământ.
În clipele următoare s-a îndreptat cu furie spre cea de-a doua, aplicându-i o lovitură premeditată tot în zona capului, determinând tot căderea pe asfalt. Preotul a continuat și după acest moment să aplice lovituri repetate cu toată anvergura brațului, noi neavând vreo posibilitate să ne revenim și să schițăm măcar vreun gest de apărare. Apoi s-a îndreptat din nou spre prima victimă, în vreme ce altul dintre preoții aflați cu el a deposedat-o pe cealaltă de telefonul mobil, pe care apoi tăgăduia că l-a văzut. Pr. Calistrat a solicitat imperativ telefonul de la acesta, după care l-a izbit cu putere de beton, în scopul distrugerii totale.”,
se arată în comunicat.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO| Preotul Visarion Alexa rămâne sub control judiciar. Și alte femei îl acuză de hărțuire sexuală

În acest timp, preotul afirmă că a fost provocat, iar femeile susțin că nu a fost vorba despre așa ceva și că acesta le-a lovit din senin. „Suntem stupefiate de afirmațiile preotului, care invocă fie că i-am pus piedică, fie că l-am insultat.

Unele redacții au notat tot în mod eronat că ar fi existat vreo ceartă între femei în care preotul a intervenit.(...) preotul nu a fost nici insultat și cu atât mai puțin făcut să se împiedice în condițiile în care era flancat de preoții săi- pază personală. Acea pierdere a echilibrului său ce rezultă din filmare a fost cauzată de intensitatea cu care și-a făcut elan pentru a lovi cu putere într-o zonă vitală, a capului, în mod repetat, o femeie.”, se mai arată în comunicat.

Tot ele au zis că au solicitat organelor de poliție și Parchetului să fie ridicate toate înregistrările de pe camerele Mănăstirii din datele de 31.08.2022 și 09.11.2022, când a avut loc incidentul. Mai mult, femeile spun că nu a fost vorba de o singură lovitură și că, de fapt, imaginile care au fost făcute publice ar fi finalul bătăii încasate de la preotul Calistrat.

Citește și: Connect-R a reacționat în cazul preotului Visarion Alexa: „Încetați să mai credeți că preoții sunt sfinți”

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: Fostul soț al Chiarei Ferragni, Fedez, din nou pe mâinile doctorilor. Primele declaraţii ale rapperului: "Pentru îndepărtarea tumorii mi-au cusut organele"- radioimpuls.ro

„(...)nu a fost nicidecum vorba despre o singură lovitură, fiecare dintre noi fiind lovite în mod repetat, în zona capului, pe care am văzut că preotul o vizează în mod extrem de dibaci, probabil pentru că aceste lovituri lasă mai greu urme. În filmarea dată publicității a fost surprins doar momentul final al agresiunii, respectiv ultima lovitură aplicată, care a fost urmată de escortarea noastră cu forța până la ieșirea din Mănăstire de mai mulți indivizi ce păreau antrenați pentru astfel de evenimente.”, se mai arată în comunicat.

Surorile afirmă că au depus plângeri penale împotriva agresorilor și o sesizare adresată Înalt Preasfințitului Teofan pentru cercetarea ierarhică a acestor fapte nedemne pentru un monah și preot cu antecedente de ordin penal.

Citește și: Declarațiile reprezentanților UPU Iași, după ce femeia lovită de Părintele Calistrat a ajuns la spital: „Pacientele au devenit agresive verbal”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si