Întâmplarea șocantă a avut loc în Botoșani unde un minor a ajuns în comă la spital după ce a fost mușcat de câini. Viața băiatului a fost salvată de mama sa care a decis să iasă după el pe drum. Femeia știa că sunt câini liberi în zonă, așa că a pornit după băiat.

Citește și: Copil mușcat de câinele familiei

Minorul voia să meargă în vizită la un amic, dar i-au ieșit în cale trei patrupezi. Acum victima se află în comă la un spital din Iași.

Mama băiatului este devastată de durere

Mama lui Gabriel se roagă pentru sănătatea fiului ei. „Am ieșit după în urma lui, să duc gunoiul și l-am văzut... Numai câini... Am strigat: 'Gabi, nu fugi!'. Și el fugea. S-a speriat, săracul. Lătrau câinii... L-au târât", a spus mama minorului.

Femeia a reușit să alunge animalele, iar cu ajutorul unui șofer care trecea pe acolo a sunat la 112. Medicii l-au găsit pe băiat în stare foarte gravă.

„Șocat hemoragic, cu plăgi multiple mușcate câine. Amputația totală a urechii de pe partea dreaptă", a declarat Ramona Guraliuc, medic-șef UPU SMURD Botoșani.

Citește și: Daniel a murit la trei ani, după ce a fost atacat de un câine

Când a ajuns la Spitalul Județean din Botoșani, copilul era în comă profundă. După câteva ore, medicii l-au transferat la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Pacientul este intubat ventilat mecanic. Va fi transferat către secția de anestezie terapie intensivă pentru o acțiune multidisciplinară”, a spus Alina Belu, manager Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași.

Zona în care locuiește băiatul este frecventată de mulți câini agresivi

Vecinii lui Gabi povestesc că de câteva luni sunt câini periculoși pe stradă.

„În zona periferică a orașului Botoșani, strada Săvenilor, au fost cazuri de câini maidanezi foarte agresivi, chiar oameni care au fost mușcați. Noi tragem semnale de alarmă, dar din păcate nimeni nu face nimic", a zis Cătălin Silegeanu, localnic, arată stirileprotv.ro.

Oficialii au și ei o părere în acest caz. „Noi acționăm prin serviciul nostru de ecarisaj zilnic. Cred că de la începutul anului nu a fost zi în care să nu prindem unu, doi câini. Întradevăr, numărul de câini pe raza municipiului Botoșani a crescut față de anul trecut. Câinii care au stăpâni nu pot fi ridicați”, a transmis Ciprian Buhăianu, viceprimar în Botoșani.

Citește și: Stăpâna a trei câini care au mușcat patru oameni a scăpat doar cu amendă penală. Femeia declară că dacă victimele nu ar fi țipat, nu ar fi fost atacate

În acest caz, unul dintre câinii care l-au atacat pe băiat are stăpân.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Proprietarul celor trei câini care au atacat un copil de zece ani din Botoşani pe care l-au rănit a fost reţinut. el. El este acuzat că nu a luat măsurile necesare, astfel încât animalele să nu poată ieşi pe drumul public.

„Polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani au emis ordonanță de reţinere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 45 de ani, din municipiul Botoşani, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, dacă atacul a avut loc, cu aplicarea articolului 194 din Codul penal (vătămarea corporală)”, a transmis, duminică seară, IPJ Botoşani, potrivit News.ro.

Sursa citată a precizat că, în urma probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că bărbatul, în calitate de proprietar al celor trei câini care ar fi atacat un minor, nu ar fi luat măsurile necesare de prevenire a atacului respectiv, astfel, cele trei exemplare canine au ieșit de pe domeniul privat şi au atacat victima care se deplasa pe drumul public.

Citește și: Cine este fetița de 4 ani care a fost ucisă de câinele familiei. Animalul a sfâșiat-o în grădina casei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si