Declarațiile cutremurătoare făcute de un pacient internat la Spitalul ”Matei Balș”: ”Era frig”

Un pacient care se afla în timpul incendiului în Institutul ”Matei Balș” a povestit în ce condiții era ținut sub tratament dar și ce s-a întâmplat în momentul exploziilor ce au generat incendiul.

Author: Andreea Bolocan marți 02 februarie 2021 , 10:57

Institutul matei bals incendiu declaratii socante paceint matei bals
Declarații șocante ale unui pacient internat în ”Spitalul Matei Balș”[Sursa foto: news.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Unul dintre pacienții care au supraviețuit incendiului de la ”Institutul Matei Balș” a rupt tăcerea și a povestit tot ce s-a întâmplat din clipa în care acesta a fost internat în spital, dar și ce s-a petrecut în timpul evenimentului

neplăcut.

Au fost două explozii, două! Era un fum gros să-l tai cu cuţitul. Alergau asistentele alea, infirmierele pe holul ăla de mama focului. Era fum, explozie, ţipau – Au, au!- am sărit pe balcon. N-am mai stat. Am luat ce am putut şi am sărit pe balcon.

Citeste si: Incendiul de la Matei Balș. A murit încă un pacient, al nouălea după tragedie

Nu am ieşit pe hol, că pe hol era negru. Nu puteai înţelege ce este acolo. Nu se putea respira pe hol. Nu am ieşit pe hol.

Când deschideam uşa, era jale. Am avut un coleg de salon, mai tânăr. El a putut să sară de la balcon, că era balcon înalt de 3 metri. Şi el a sărit jos. Eu am sărit doar pe balcon”, a povestit unul dintre pacienţii care au supravieţuit incendiului de la Institutul Matei Balş, potrivit Antena 3.

Pacienții Spitalului Matei Balș stăteau în frig

Acesta povesteşte că în saloare era frig, iar pacienţii se încălzeau cu sticle de apă caldă băgate sub pătură.

Citeste si: Incendiu la Institutul Matei Balş. În ce stare se află pacienții transferați la alte spitale

„Dacă ne aduceau infirmierele, ne aduceau sticle cu apă să punem sub pătură, cum să nu fie frig? Apă caldă, să ne încălzim. Oamenii ăia aduceau calorifere, nouă ne-au luat două aeroterme, nu ne-a lăsat cu aerotermele. Au mai dus calorifere cu ulei, nu puteau să reziste acolo.

”Cei care spun că nu erau probleme au minţit”

Prizele erau bune. Salonul arăta bine. Oxigenul venea din pereţi, de la ţeavă. Cei care spun că nu erau probleme au minţit. Ce să zică? A fost tot timpul frig. Caloriferele erau o treime călâi, toţi elemenţii”, a mai povestit pacientul.

Sursa: RomaniaTV


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si