Ludovic Orban: „Deficitul este un deficit îngrijorător”

Este nevoie de prudență în ceea ce privește creșterea cheltuilelilor, a declarat premierul Ludovic Orban, spunând că este îngrijorat de deficitul bugetar.

Author: Alex Dumitrescu miercuri 29 iulie 2020 , 12:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Deficitul bugetar nu trebuie comparat cu deficitul bugetar din alţi ani. Nu numai România, toată lumea se confruntă cu o pandemie care a generat o criză economică foarte puternică.

Această criză economică a dus la închiderea multor activităţi şi a generat scăderea veniturilor pe care le obţine statul român din taxe, impozite şi alte venituri. Deficitul este în mare parte rezultatul acestei crize economice provocate de epidemie.

Eu cred că toate măsurile pe care le-am luat sunt măsuri care vor genera efecte favorabile pe termen mediu şi lung, faptul că am lăsat lichiditatea în piaţă către companii, la cetăţeni, la companii, prin amânarea plăţii ratelor la bănci pe o perioadă de nouă luni de zile pentru a lăsa lichidităţi, creşterea vitezei de rambursare a TVA, suspendarea popririlor şi a executărilor silite, amânări în ceea ce priveşte plata taxelor şi impozitelor- toate aceste măsuri au fost luate ca să asigure lichiditate, să existe resurse financiare care se mişcă pe piaţă.

Citeste si: Ministrul de Finanţe: România este poate singura ţară din UE cu creştere economică în primul trimestru

Deficitul este un deficit îngrijorător, de care trebuie să ţinem cont şi care ne îndeamnă la foarte multă prudenţă în ceea ce priveşte orice creştere a cheltuielilor", a declarat Ludovic Orban miercuri, potrivit Agerpres.

Creșterea pensiilor stagnează

Creșterea pensiilor nu poate fi stabilită de Guvern până nu există date economice, a mai adăugat Ludovic Orban.

Citeste si: Noi restricţii pentru români, adoptate marţi seara

„Eu nu am văzut până acum nicio ţară care să crească pensii şi salarii în această criză gravă sanitară care a generat o criză economică, dar există o presiune asupra noastră şi vom creşte pensiile şi alocaţiile, dar cu un cuantum care să fie într-adevăr suportabil de către economia românească", a afirmat Orban.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si