Delicii bucovinene. Friptura de iepure cu vin si lamaie si zama de gaina grasa cu legume

Poiana Caprioara, in Codrii Sucevei. In aceasta editie a rubricii Tara-n Bucate, s-a gatit o friptura de iepure si o zama traditionala.

Editor: Viorela Precupas sâmbătă 30 iulie 2016 , 20:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre Willow Project. Cum va afecta mediul cel mai mare proiect de foraj petrolier și ce implicare are Joe Biden- kanald.ro

Citeste si: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”- wowbiz.ro

Ciorba de gaina se face cu taitei de casa, facuti din oua bio. Primul pas: puiul gras si legumele intregi trebuie lasate sa fiarba impreuna. Dupa ce a fiert, se scoate carnea si se pune in ceaun.

Se prajeste in unt, apoi se drege cu smantana cu galbenus de ou. Zama trebuie sa fie limpede. Se adauga multa verdeata.

Pentru friptura de iepure aveti nevoie de cateva linguri de grasime sau ulei. Se adauga usturoi, vin, putin ulei de masline si se lasa jumatate de ora la foc mic. Dupa ce scade putin, se stoarce o lamaie peste si se mai lasa sa dea in clocot de cateva ori.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si