Cand soarele nu mai arde ca-n miezul verii, iar turistii se imputineaza vazand cu ochii, asul din maneca al comerciantilor este sa-i ghiftuiasca pe clienti.

„Scoicile se dau proaspete, comandam in fiecare zi cate doua lazi, dar nici nu apucam sa le curatam ca se dau imediat”, spune Victor Alexandru, managerul unui restaurant.

Din culisele spectacolului culinar, aflam ca tagliatelele cu creveti se fac in doar 10 minute.

Usturoiul este secretul gustului din tigaie. Apoi, crevetii cruzi se pun la foc si se scalda in arome care mai de care mai fine.

Claudia Hornea, bucatar chef ne invata cum sa le pregatim: „ Putina sare, putin piper, crevetii si apoi adaugam vinul pentru fragezire. Punem sosuri de pesto rosu si o crema de creveti care este foarte buna”. In doar 10 minute, portia de tagliatele este gata.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Chiar daca suntem in nordul statiunii Mamaia, fructele de mare sunt gatite la fel ca pe taramurile elene.

Midiile flambate in tigaia unsa cu unt si cu usturoi au un ingredient minune: branza.

Iosif Costel, bucatar chef: Acum punem branza feta, iar in doua trei minute reteta noastra e gata. Branza feta se va topi in tigaie? Da, putin.

Nici platoul aperitiv nu este lipsit de delicii pescaresti care contine caracatita marinata in otet, ulei de masline, dakos cu feta si rosii proaspete, cu paine integrala, salata de vinete, salata de branza, de masline.

Acum, chefii au timp de fiecare comanda in parte, iar preturile de la baldachine, pe plaja, au scazut.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si