Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Manuel Betto, bucatar: facem un piept de rata in sos de grapefruit.

De obicei se face cu sos de portocale, dar astazi vrema sa facev ceva un pic mai diferit.

Celebra varza langa rata va deveni istorie o data ce veti gusta din acest preparat. Nu va ganditi ca este prea complicat. Important este sa nu va lipseasca nici un ingredient si dragostea cu care gatiti.

INGREDIENTE:

PIEPT DE RATA
GRAPEFRUIT
DOVLECEI
VINETE
ARDEI ROSU
CEAPA
ROZMARIN
UNT
FAINA
ULEI DE MASLINE
SARE SI PIPER


Aveti nevoie de piept de rata, grapefruit, dovlecei, vinete, ardei rosu, ceapa, rozmarin, unt, faina alba, ulei de masline, sare si piper. Luati sortul si sa ne apucam de treaba.

Manuel Betto: prima data scoatem pieptul de rata, scoatem putin pielea, dar partea aceasta trebuie lasata pielea. Partea aceasta de piele e o parte foarte grasa si trebuie sa avem o carne mai frageda pentru ca grasimea tine mai frageda carnea.


Pieptul de rata se cresteaza pe partea cu pielea, apoi se pune la rumenit cu putin ulei de masline.

Manuel Betto: asta sa ne dea un produs mai frumos si ne permite sa se gateasca mai bine si permite sic a grasimea din piele sa ajunga pana inauntru in carne.

Cat pieptul de rata sta la rumenit puteti sa pregatiti sosul.
Puneti intr-o tigaie un cub de unt si adaugati doua linguri de faina.

Manuel Betto: amestecam bine faina cu untul si bagam sucul de grapefruit, putem sa lasam si niste pulpa sa ii dam mai mult gust, lasam sa fiarba si sa se gateasca si impreuna vom pune si pieptul de rata.

Pieptul de rata sa va lasa la gatit in sos cel putin 10 minute. Pentru garnitura de legume trebuie sa taiati julien ardeii,vinetele, ceapa, dovleceii si putina coaja de grapefruit.

Manuel Betto: punem niste ulei de masline intr-o tigaie, punem niste ceapa rosie si alba si punem si legumele pe care le-am taiat, punem putina sare, piper si mergem la gatit si cu acestea.

Garnitura va fi gata in cateva minute. Mare atentie. Legumele trebuie sa ramana al dente.


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si