Deliciu mediteranean: piept de rata si grapefruit. O reteta recomandata de un bucatar chef
Rata cu varza este deliciu, dar parca gospodinele si-ar dori mai mult. Noi va aratam cum puteti prepara un adevarat deliciu mediteranean din piept de rata si grapefruit.

Manuel Betto, bucatar: facem un piept de rata in sos de grapefruit. De obicei se face cu sos de portocale, dar astazi vrema sa facev ceva un pic mai diferit.
INGREDIENTE:
PIEPT DE RATA
GRAPEFRUIT
DOVLECEI
VINETE
ARDEI ROSU
CEAPA
ROZMARIN
UNT
FAINA
ULEI DE MASLINE
SARE SI PIPER
Aveti nevoie de piept de rata, grapefruit, dovlecei, vinete, ardei rosu, ceapa, rozmarin, unt, faina alba, ulei de masline, sare si piper. Luati sortul si sa ne apucam de treaba.

Pieptul de rata se cresteaza pe partea cu pielea, apoi se pune la rumenit cu putin ulei de masline.

Cat pieptul de rata sta la rumenit puteti sa pregatiti sosul. Puneti intr-o tigaie un cub de unt si adaugati doua linguri de faina.
Manuel Betto: amestecam bine faina cu untul si bagam sucul de grapefruit, putem sa lasam si niste pulpa sa ii dam mai mult gust, lasam sa fiarba si sa se gateasca si impreuna vom pune si pieptul de rata.

Manuel Betto: punem niste ulei de masline intr-o tigaie, punem niste ceapa rosie si alba si punem si legumele pe care le-am taiat, punem putina sare, piper si mergem la gatit si cu acestea.
Garnitura va fi gata in cateva minute. Mare atentie. Legumele trebuie sa ramana al dente.