VIDEO: Deputatul Aurel Bălășoiu are la activ două dosare penale. Acesta e acuzat de viol și act sexual cu un minor

Potrivit unui comunicat de presă, Parchetul General a anunțat că deputatul Aurel Bălășoiu, exclus zilele trecute din PSD, are două dosare penale, unul pentru act sexual cu minor și al doilea pentru viol, deschis ca urmare a unei plângeri.

Author: Laura Macovei marți 04 octombrie 2022 , 18:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a sesizat din oficiu la data de 4.10.2022

cu privire la săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor prev. de art. 220 Cod penal, ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media referitoare la săvârşirea acestei fapte de către o persoană având calitatea de deputat în Parlamentul României ”, a transmis, marți, Parchetul General într-un comunicat de presă.

Citeste si: Comisia Europeană se pregăteşte pentru întreruperea electricității

Tot Parchetul a mai precizat că în prezent, la Secția de urmărire penală și criminalistică a fost deschis și un al doilea dosar pentru infracțiunea de viol, ca urmare a depunerii unei plângeri penale.

Deputatul nu a fost pus oficial sub învinuire în niciunul dintre cele dosare

Deși cu două dosare la activ, Bălășoiu și-a luat concediu de la Parlament. Marți, acesta a anunțat că și-a luat concediu în perioada „4-5 octombrie, 10-12 octombrie, 17-19 octombrie, din motive personale”.

Potrivit Regulamentului, Aurel Bălășoiu are dreptul la 8 zile de concediu cu plată.

Citeste si: Vor putea fi organizate, prin excepție, concursuri pentru locurile libere în Parlament. Ce prevede noul proiect de lege

În actuala sesiune nu a mai beneficiat de concediu plătit pentru rezolvarea unor probleme personale ”, se mai arată în documentul consultat de Libertatea.

Sâmbătă seară, Bălășoiu a fost exclus din PSD, oficialii precizând că se aşteaptă ca acesta să îşi dea demisia urgent din funcţia de deputat, iar în caz contrar, PSD urmând a vota pentru „ridicarea imediată a imunităţii parlamentare”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si