Francisc Toba, deputat independent după retragerea din formațiunea AUR, a trecut în neființă, marți 15 august 2023.

Anunțul a fost făcut chiar pe pagina de Facebook a lui Francisc Toba, politician român, dar și colonel și doctor în științe militare.

"A fost iubit de foarte mulți, a fost și urât de unii, dar toate sunt “deșărtăciune” și astăzi nimic nu mai are importanță!", a scris un cunoscut pe Facebook, cu referire la dosarul represiunii Revoluției de la Sibiu.

 

 

Deputatul Francisc Tobă a murit. Fostul membru AUR

Deputatul Francisc Tobă a murit

Francisc Toba a murit de Adormirea Maicii Domnului

Francisc Tobă a fost deputat timp de două mandate in Camera Deputaților din Parlamentul României, inițial ca membru AUR, ulterior ca deputat independent.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Zi neagră la mare/ Patru turiști înecați/ Au ignorat steagul roșu arborat de salvamari și au plătit cu prețul vieții

Francisc Toba a trecut în ceruri de ziua sfânta a Adormirii Maicii Domnului.

"Ne bucuram de moștenirea cunoașterii sale lăsate nouă, familiei, prietenilor si nu în ultimul rând, romanilor, celor pentru care oricât ar fi făcut, el, Francisc Toba, considera ca nu este suficient! Sa te odihnești în pace ,Francisc, patriot, tata, soț, bunic și om de țară!", se spune pe pagina de Facebook a lui Francisc Tobă.

Francisc Tobă, militar de carieră și politician AUR

Militar de carieră, Francisc Tobă a intrat în politică după Revoluţie, devenind vicepreşedinte al FSN Sibiu, fiind ales deputat PDSR, în perioada 1992-1996.

Francisc Tobă a fost autorul Legii STS nr. 92/1996 și a preferat pentru această lege un format anglo-saxon, care s-o facă rezistentă în timp.

După parlamentarele din 2020, Francisc Tobă a revenit în Legislativ, de această dată ales pe listele AUR Brașov.

După validarea mandatului, AUR a anunțat că l-a exclus din partid și că ceruse invalidarea mandatului, pentru că numele lui Francisc Tobă apare în dosarul represiunii de la Sibiu, din decembrie 1989.  

Francisc Tobă era vicepreședinte al „Alianței pentru Patrie”, înființată de Codrin Ștefănescu.

De ce a murit Francisc Tobă

Potrivit unor apropiați ai politicianului român, Francis Tobă ştia că mai are puțin de trăit și a refuzat chimioterapia. 

"Prietenul meu Francisc Toba Francisc a murit azi, cu puțin timp în urmă...Față-n față am vorbit în Casa Poporului, la Parlament, în urmă cu două luni. La telefon, în urmă cu o lună. În ultima perioadă... ştia că mai are puțin de stat pe aici... Din acest motiv a refuzat chimioterapia, sau intervenția chirurgicală...", a scris pe pagina sa de Facebook Horatiu Radulescu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si