Descoperire ŞOC la graniţa României

Descoperire ŞOC la graniţa României: Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II au depistat în zona de competenţă doisprezece cetăţeni din Irak, Siria și Tunisia, care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni, pentru a intra ilegal în Romania din Serbia.

Author: Andreea Stoica duminică 06 iunie 2021 , 10:30

Descoperire ŞOC la graniţa României
Descoperire ŞOC la graniţa României
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În data de 04.06.2021, în jurul orei 05.30, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II, judeţul Mehedinţi, a avut loc o acțiune privind prevenirea şi combaterea migrației ilegale în zona de competenţă.

Astfel, la malul Dunării, pe direcția km flv. 881,5, în zona localitaţii Burila Mare, a fost descoperit un grup format din doisprezece cetăţeni străini.

Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic.

Descoperire ŞOC la graniţa României
Descoperire ŞOC la graniţa României

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak, Siria și Tunisia, șase adulți, cu vârste cuprinse între 22 şi 35 de ani și șase copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 12 de ani.

De asemenea, în cadrul cercetărilor, cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia, cu o ambarcaţiune gonflabilă cu motor, condusă de unul dintre ei.

Citeste si: NATO avertizează Rusia şi Belarus: "Suntem pregătiţi"

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și pentru a stabili întreaga arie infracțională, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

120.200 persoane au tranzitat frontiera

În data 05.06.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 120.200 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 38.200 mijloace de transport (dintre care 11.600 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 59.000 persoane cu 18.600 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 61.200 persoane cu 19.600 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 42.900 de persoane şi 18.700 de mijloace de transport (5.400 automarfare), din care pe sensul de ieșire în ţară au fost aproximativ 24.300 de persoane cu 9.700 mijloace de transport (2.500 automarfare).

Citeste si: Asasinii de la Arad, căutați peste graniță

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care în continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă- punctele de trecere şi “frontiera verde”- poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 62 fapte ilegale (13 infracţiuni şi 49 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 147.200 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 29.700 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 38 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 17 cetăţeni români din diferite motive legale.

Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si