Descoperire uluitoare langa o statiune cunoscuta! Arheologii sunt uimiti - Sub pamant se ascund secretele unei civilizatii disparute

O retea de canale subacvatice, de 347 de kilometri, considerata cea mai mare pestera subacvatica de pe Pamant, a fost descoperita in estul Mexicului, aceasta putand dezvalui mistere ale civilizatiei maiase, scrie The Independent.

Author: V.P. miercuri 17 ianuarie 2018 , 15:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Conectand doua caverne subacvatice, echipa care se ocupa de proiectul Gran Acuifero Maya (GAM) a identificat o pestera de 347 de kilometri, dupa mai multe luni in care a explorat un labirint de canale subacvatice.  

Echipa care lucreaza la acest proiect, dedicat studiului si conservarii apelor subterane ale peninsulei Yucatán, a declarat ca descoperirea ar putea duce la dezvaluiri cu privire la civilizatia Maya.

Langa statiunea Tulum, grupul GAM a decoperit ca sistemul de pesteri cunoscut drept Sac Actun, masurat la 263 de kilometri, comunica cu sistemul Dos Ojos, de 83 de kilometri. Datorita acestui lucru, Sac Actun a absorbit Dos Ojos.

Guillermo de Anda, directorul GAM si arheolog specializat pe mediul subacvatic, a spus ca aceasta descoperire „extraordinara” va ajuta la intelegerea dezvoltarii culturii bogate a acestei regiuni, care a fost dominata de civilizatia Maya inainte de cucerirea spaniola.

"Ne permite sa apreciem mult mai bine cum au aparut ritualurile, siturile de pelerinaj si asezarile pre-hispanice pe care le cunoastem ”, a spus el pentru Reuters.

Guillermo de Anda si echipa lui au descoperit anterior un pasaj secret situat sub un templu maias vechi de 1.000

de ani.

Expertii au crezut ca tunelul aflat sub Piramida lui Kukulkan, parte din situl arheologic Chichen Itza din statul mexican Yucatán, ar putea duce la un crov.

Peninsula Yucatán este plina de relicve monumentale ale poporului maias, ale carui orase s-au bazat pe o retea extinsa de crovuri. Unele dintre aceste crovuri avea semnificatii religioase pentru maiasi, ai caror descendenti continua sa locuiasca in ceasta regiune. Unele ar fi fost folosite de maiasi pentru sacrificii umane. in expeditii anterioare au fost gasite oase de oameni in crovuri aflate la situl Chichen Itza.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si