Deseuri periculoase, aduse in Romania sub codul de "deseu verde". Trei sute de tone de deseuri ilegale au fost oprite la vama

Ministrul Mediului a declarat ca, datorita unei bune colaborari dintre Garda de Mediu si Vama, 16 transporturi ce contineau deseuri ilegale au fost oprite la intrarea in Romania. Transporturile proveneau din Germania, Austria si Ungaria si contineau deseuri periculoase care urmau sa ajunga la gropile de gunoi din Romania

Author: A.S. Editor: Andreea Sarpe luni 18 iulie 2016 , 12:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cristina Pasca Palmer, ministrul mediului, a declarat intr-o emisiune radio, ca aproape 300 de deseuri ilegale au fost pe punctul de a intra in tara. Deseurile, aduse sub denumirea de "deseu verde" urmau sa ajunga la mai multi operatori economici din Romania.
Ministrul mediului a mai spus ca aici era vorba despre o afacere ilegala cu ramificatii in Europa.
"Legislaţia permite importul de deşeuri, dar deşeuri ce pot fi valorificabile, adică reciclate. Nu se poate importa un deşeu care poate fi eliminat, adică depozitat pe groapa de gunoi. Aici, sub pretextul că e valorificabil, importau deşeuri care să ajungă la groapa de gunoi”, a spus ea.
Printre cele 300 de tone se aflau si desuri periculoase, care ar fi ajuns la gropile de gunoi, care sunt si asa insuficiente in Romania, scrie digi 24.ro.

Cristina Pasca Palmer, ministrul mediului, a declarat intr-o emisiune radio, ca aproape 300 de deseuri ilegale au fost pe punctul de a intra in tara.

Deseurile, aduse sub denumirea de "deseu verde" urmau sa ajunga la mai multi operatori economici din Romania.

Ministrul mediului a mai spus ca aici era vorba despre o afacere ilegala cu ramificatii in Europa.

Citeste si: „A vrut să o mute și n-a mai apucat”. Iubitul mamei fetei găsită fără viață, într-un apartament din București, și-ar fi recunoscut fapta. Femeia susține că știa că acesta este vinovat- kanald.ro

Citeste si: „Iubirea mea” Pepe și Raluca Pastramă, din nou împreună pentru fetița lor!- wowbiz.ro

"Legislaţia permite importul de deşeuri, dar deşeuri ce pot fi valorificabile, adică reciclate. Nu se poate importa un deşeu care poate fi eliminat, adică depozitat pe groapa de gunoi. Aici, sub pretextul că e valorificabil, importau deşeuri care să ajungă la groapa de gunoi”, a spus  Cristina Palmer.

Printre cele 300 de tone se aflau si desuri periculoase, care ar fi ajuns la gropile de gunoi, care sunt si asa insuficiente in Romania, scrie digi24.ro.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si