Decizie devastatoare a instantei in cazul micutului Charlie Gard, baietelul in varsta de 9 luni care sufera de o boala genetica rara care ii slabeste muschii, plamanii si alte organe. Charlie este tinut in viata doar de aparate, iar medicii englezi au spus ca nu este nimic de facut pentru micut. Practic, nu exista un tratament pentru boala de care sufera el, iar micutul ar trebui sa fie lasat sa moara.

Parintii nu au vrut sa accepte decizia medicilor si au pornit o adevarata lupta contra cronometru prin care sperau sa ii salveze viata baietelului lor. Cazul a fost extrem de mediatizat in Marea Britanie, iar o multime de oameni i-au sustinut pe parinti. O suma impresionanat de bani a fost donata pentru ca baietelul sa poata fi transportat la un spital din America, acolo unde se efectuzeaza tratamente experimentale pentru maladia de care sufera Charlie.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Pentru ca medicii englezi nu le-au permis parintilor sa il transfere pe copil la spitalul din America, acestia din urma au cerut ajutorul instantei. Din pacate, si decizia judecatorilor a fost devastatoare pentru parinti. Curtea Suprema a decis ca mictul Charlie sa fie deconectat de la aparate in urmatoarele 24 de ore. Parintii au apelat si la Curtea Europeana a Drepturilor Omului in a carei decizie si-au pus ultima speranta.

"Cum pot sa ne faca asta? Modul in care am fost tratati de medicii de la Spitalul Ormond a fost inuman. Practic, fiul nostru este tinut prizonier in acel spital", striga disperati parintii baietelului.
Desi au peste 1 milion de lire, bani stransi din donatii, parintii nu isi pot ajuta copilul.

Sursa: Daily Mail.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si