Cine n-a ajuns inca in Runcu, in Gorj, poate sa descopere zona asta si ascultandu-i piesele Mariei  Apostol, pentru ca a cantat foarte mult locurile astea, de-o frumusete nepieritoare.

O casuta care aduna asa, laolalta, cateva din trofeele si cateva din obiectele sale personale. "Suntem bucurosi si este un privilegiu al nostru ca Maria Apostol, celebra interpreta de muzica populara, privighetoarea Gorjului, asa cum este denumita s-a nascut pe raza localitatii noastre, a trait pe raza localitatii noastre si noi am incercat, ca si autoritati publice locale sa facem cam tot ce ne-a stat in putinta pentru a

promova si pentru a sustine cat mai mult numele celebrei interprete.", spune primarul comunei Runcu, Adi Cimpeanu.

"Noi si anul acesta am lansat un nou cd al interpretei Maria Apostol, am reusit sa sustinem financiar si scrierea unei carti. Am reusit sa ii construim o casa memoriala. Am denumit si caminul cultural din satul Runcu tot "Maria Apostol", in memoria dumneai. Din pacate s-a stins de tanara.", mai spune acesta.

In vizita la pensiunea Runcu

Se prelungeste Raiul asta al muntilor, Raiul de la poalele muntilor de-aici, de la Runcu, unul dintre cele mai frumoase sate din Oltenia de sub Munte.

Andreea Cristea Iubisi, proprietara pensiune Runcu: "Suntem prezenti si ne implicam cu drag. Toata lumea trebuie sa plece multumita".

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

R: In afara de frumusetea asta, pe care o vedem aici in tot locul, ce-i face pe oameni sa vina la voi si mai ales sa revina, dup ace ajung sa va cunoasca?
Andreea Cristea Iubisi: Ospitalitatea zonei, ospitalitatea noastra, in ceea ce ne priveste, eu stiu, serviciile pe care le oferim si bineinteles, zona, tot ce are zona Runcu… De oferit.

R: Noi am tot vizitat cheile Sohodolului, ce stiu eu, manastirile, ne-am dus pana la Tismana. Sunteti asa, pe un areal de vreo 30 de km, in care sunt o multime de locuri de vazut.

Andreea Cristea Iubisi: Da, sunt locuri cu potential. Si de lucruri de facut. Da. Dar e, totodata si un loc pentru oaspetii mai puturosi, cel putin acum, pe final de vara.  Adica, daca vii aici chiar nu trebuie sa pleci foarte departe.Teren mult la dispozitie, o piscina, din ce am vazut, extraordinar de frumoasa.

Sunt trei cladiri. Trei corpuri. Pot sa fie mai intimi, unde vor, mai in centrul actiunii, aici, la piscina sau mai retras. Avem 40 de camere, intra aproximativ 50 de persoane. Facem oferte all-inclusive, oferte de grup, incep team-buildingurile acum, pe toamna. E vremea lor.

"Nimic mai nimerit, zic, sa ne luam ramas-bun de la telespectatori si sa ii invitam aici, la Runcu, decat prin intermediul prietenului nostru, Constantin Lataretu, care, uite, a venit sa ne incante. Buna seara, Constantin! Buna seara! Buna seara, dragii mei, si bine ati venit la Runcu! Ma bucur ca ati ajuns si la prietenii mei, la Alex si la Andreea."


"Un simbol al Runcului, totodata si o voce extraordinara a folclorului romanesc. Pentru noi, pentru runcani, a ramas vocea care a dus Runcu asa, la loc de cinste! Ma-nclin, cu toata dragostea. Am incercat sa patrund si eu asa usor pe drumul Mariei Apostol si cred ca am si reusit. Chiar am inregistrat cantecul "In padurea din Lelesti", l-am inregistrat si eu. Putem, prin tine, sa o descoperim, sa ii descoperim muzica astazi! Cu drag. Sa te-auzim!"

Citeste si: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul emoționant făcut de Cristina Săvulescu, la doar câteva ore de la înmormântarea soacrei ei, Delia Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: O profesoară a fost arestată după ce s-a aflat ce i-a făcut unui elev în vacanța de vară- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si