"Mi-am promis ca o sa cuceresc Varful Moldoveanu pe timp de iarna, cat de curand posibil."
 
Este promisiunea pe care tanarul si-a facut-o pe munte, in ziua majoratului. Pe 3 decembrie, impreuna cu tatal sau a incercat sa cucereasca cel mai inalt varf din Romania, dar vremea infioratoare i-a facut sa se intoarca.
 
 
"De dimineata, am mai incercat inca o data sa urcam, insa viscolul ne-a spulberat orice sperante, asa ca am decis sa ne intoarcem neavand rost sa riscam."
 
Un prieten i-a scris atunci ca muntele nu pleaca nicaieri. Si n-a plecat, dar a cerut tribut 3 vieti.  Pe 30 martie, manat de cel mai mare vis al sau, baiatul si tatal s-au intors, de data aceasta, cu un prieten bun, alipinist experimentat. In ultima lor expeditie, au pornit pe un traseu inchis, spre Varful in cautarea caruia aveau sa sfarseasca.
 
Ieri, dupa o saptamana de asteptari si de cautari, trupurile lor au fost gasite. Insa nu avalansa a fost cea care i-ar fi ucis. 
 
Tanarul, care a murit urmandu-si pasiunea, iubea sportul. Iubea natura si ii iubea provocarile.
Simtea muntele, traia si respira pentru el. Cand nu-i escalada varfurile, mergea la maraton sau se plimba prin Delta Dunarii. 
Indurerata, mama baiatului i-a scris un mesaj emotionant: "Multumesc, copil vesel, pentru acesti 18 ani. Am fost cea mai implinita mama. Si acum, ca si la plecare, isi repet: ai grija, te iubesc. Mama"
 
Tanarul alpinist si-a petrecut copilaria si adolescenta pe versanti, alaturi de tatal care i-a indrumat pasii pana-n ultima clipa.
Odata cu ei s-a stins si prietenul de familie, un alpinist profesionist, pe care prietenii il numeau "omul care sparge muntii". 
 
Astazi, dupa o interventie anevoioasa, trupurile celor trei au fost scoase, pe rand, din groapa mortii, cu ajutorul unui elicopter.
 
Din orasul Victoria, cei trei vor pleca acasa, in sicrie, pentru totdeauna. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si