Detalii șocante despre dubla crimă de la Onești din referatul procurorilor. Criminalul Moroșan, propus pentru arestare

Apar noi detalii șocante despre dubla crimă de la Onești, comisă de Gheorghe Moroșan, după ce i-a luat ostatici pe doi muncitori nevinovați care se aflau în apartamentul pe care îl pierduse în instanță. Vezi mai jos ce se află scris în referatul procurorilor.

Author: Razvan Ilie luni 08 martie 2021 , 13:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Procurorii din Bacău au dispus începerea urmării penale a bărbatului care a sechestrat şi apoi a ucis doi muncitori şi cer arestarea sa. Gheorghe Moroșan ar putea fi arestat preventiv dacă judecătorii admit cererea procurorilor.

Anchetatorii au stabilit că agresorul a plecat de acasă cu intenţia de a se răzbuna, având asupra sa un cuţit cu lama de 27 de centimetri, spray paralizant şi 10 coliere autoblocante. Bărbatul a început să lovească victimele după ce unul dintre muncitori l-a lovit cu piciorul, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Citeste si: VIDEO -Bărbatul acuzat că a ucis doi oameni în Onești e în stare gravă

Crima de la Onești, noi detalii incredibile

Criminalul și-a cumpărat de la un magazin 10 coliere autoblocante și avea asupra sa un cuțit şi două recipiente de spray cu piper, arată procurorii. 

”Prin ordonanţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău din 05.03.2021 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul M.G. pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prev. de art. 188 alin.1 -189 alin.1 lit. f C.pen”, a transmis, luni, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Procirorii precizează că, bărbatul şi soţia sa au locuit în apartamentul din str. Stirenului nr. 1, sc. B, ap. 11, Mun. Oneşti. În cursul anului 2009/2010, ca urmare a unei sentinţe civile, cei doi au fost nevoiţi să părăsească locuinţa care a trecut în proprietatea Chimcomplex.

”La data de 01.03.2021, fiind anunţaţi în prealabil de o persoană că în fostul lor apartament (nr. 11) se efectuează lucrări de renovare, soţii M.G. şi M.A. au plecat de la domiciliul lor din com. Bogdăneşti, jud. Bacău, cu intenţia de a se răzbuna şi de a atrage atenţia asupra cauzei lor vizând situaţia juridică a acestui imobil. Înainte de a ajunge la locaţia menţionată inculpatul M.G. s-a deplasat la un magazin din Mun. Oneşti, de unde în intervalul orar 11:26-11:29 a achiziţionat 10 coliere autoblocante, de culoare neagră, cu dimensiunea de 50 de cm fiecare, pe care avea să le folosească ulterior la imobilizarea victimelor. De asemenea, la plecarea de la domiciliul din Bogdăneşti, inculpatul a luat asupra sa un cuţit, iar după săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa s-a constatat că în hanoracul cu care a fost îmbrăcat avea şi două recipiente spray piper”, au transmis procurorii.

Potrivit acestora, ajuns la locul faptei, bărbatul a pătruns în interiorul fostului său apartament pe uşa care nu era asigurată, în apartament aflându-se la acel moment victimele, angajaţi ai S.C. Chimcomplex S.A., care executau reparaţii la instalaţia electrică.

Fiind înarmat cu un cuţit, inculpatul M.G. i-a ameninţat pe cei doi muncitori aflaţi în imobil şi a reuşit să le lege mâinile cu clemele din plastic achiziţionate cu puţin timp în urmă, lipsindu-i de libertate în mod ilegal. Inculpatul M.G. a încuiat uşa de acces în apartament, folosind cheile ce se aflau în yală iar ulterior a trecut la punerea în aplicare a planului său. La ora 11:48:39, conform fişei de eveniment, inculpatul M.G. a sunat la numărul unic de urgenţă 112 unde a sesizat faptul că a privat de libertate două persoane şi a solicitat intervenţia echipajelor de poliţie”, mai arată procurorii.

Citeste si: Trupul descompus, găsit în lada unui pat, într-un apartament din București, este al unei fete de 12 ani. Cine este minora dispărută de câteva săptămâni- kanald.ro

Citeste si: Cum și-a explicat soțul Danei Roba gestul necugetat în fața anchetatorilor. Motivul pentru care și-a ieșit din minți și nu s-a mai putut controla- wowbiz.ro

Suspectul a lovit în mod repetat cele două victime cu acel cuţit

Inculpatul M.G. a condus victimele într-unul din balcoanele locuinţei şi timp de mai multe ore a purtat negocieri cu organele de poliţie direcţionate la locul evenimentelor, având asupra sa cuţitul şi ameninţând că îi va ucide pe cei doi dacă nu îi sunt îndeplinite toate solicitările.

Aceştia explică faptul că, în jurul orei 17:00, în timp ce inculpatul se afla în continuare în balcon, în partea stângă a acestuia aflându-se una dintre victime, iar în dreapta cealaltă, ca urmare a unui gest de apărare efectuat de unul dintre muncitori, care l-a lovit cu piciorul, inculpatul a început să îi agreseze pe cei doi cu arma albă avută asupra sa, cu lungimea lamei de 27 cm.

”După prima lovitură aplicată victimei P.D. în interiorul balconului, aceasta, victima I.S. şi inculpatul M.G. au părăsit balconul iar în interiorul apartamentului inculpatul a continuat să lovească în mod repetat cele două victime cu acel cuţit. La faţa locului se aflau la acel moment echipaje ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Bacău iar când s-a constatat că inculpatul M.G. a început să agreseze persoanele private de libertate, au intervenit prin spargerea uşii de acces in imobil. În acele împrejurări au fost executate mai multe focuri de armă asupra inculpatului M.G. în vederea înlăturării stării de pericol, la momentul intervenţiei inculpatul având în continuare cuţitul în mână”, se mai arată în comunicatul procurorilor.

Potrivit sursei citate, după imobilizarea inculpatului, personalul de pe echipajele de prim ajutor a intervenit în vederea acordării îngrijirilor medicale, atât celor două victime care prezentau plăgi înjunghiate dar şi agresorului care prezenta leziuni prin împuşcare.

”Victima I.S. a fost transportată la Spitalul Municipal Oneşti, unde a decedat la scurt timp iar victima P.D. a fost supusă manevrelor de resuscitare la faţa locului, însă fără rezultat, fiind declarat decesul”, mai arată procurorii.

Care au fost cauzele deceselor

Potrivit fişei de constatare preliminară medico-legală, cauzele decesului victimei primei victime sunt:

- hemoragie externa;

- secţiuni de vase femurale, tibiale, colodafragmatice;

Citeste si: „Eu așa mi-am găsit metoda.” Emilia Ghinescu a reușit să slăbească vizibil. Câte kilograme a pierdut artista- kfetele.ro

Citeste si: "Nu a văzut mesajul. Dar nu-mi pasă". Radu Vâlcan, gest surprinzător pentru Adela Popescu. Postarea cu soția lui a generat reacții în lanț- radioimpuls.ro

- plăgi înjunghiate multiple – loviri cu corp tăietor înţepător.

Conform fişei de constatare preliminară medico legală, cauzele decesului celui de-al doilea muncitor sunt:

- hemoragie internă;

- plăgi pulmonare, hemotorax, hepato-diafragmatice;

- plăgi înjunghiate multiple – loviri cu corp tăietor înţepător.

”La data de 05.03.2021, inculpatul M.G. a fost audiat în această calitate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, unde se află internat. Dosarul cauzei a fost înaintat la data de 06.03.2021 judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bacău cu propunerea de luare faţă de inculpatul M.G. a măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile”, au mai transmis procurorii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si