Deținuții români din Austria, petreceri de pomină în spatele gratiilor

Deţinuţii români din închisorile occidentale au devenit din nou vedete pe internet. Mai mulţi conaţionali aflaţi în spatele gratiilor într-un penitenciar din Austria au reuşit să inflameze presa locală, după ce s-au filmat dând o petrecere de pomină.

Author: Alexandra Costea luni 20 septembrie 2021 , 18:25

Deținuții români din Austria, petreceri de pomină în spatele gratiilor
Deținuții români din Austria, petreceri de pomină în spatele gratiilor[Sursa foto: Captură YouTube]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Într-un clip postat pe Youtube şi care are durata de 57 de minute, românii sunt văzuţi petrecând cu manele, băuturi alcoolice, mâncare din belşug şi prăjituri. În plus, majoritatea deținuților deţin telefoane mobile, lucru care este strict interzis în penitenciare.

Citeste si: VIDEO| Adrian Corduneanu, interlopul care a fost eliberat mai devreme din închisoare pentru bună purtare, duce un trai împărătesc, deși în evidențele autorităților figurează ca fiind șomer

Viață de lux în spatele gratiilor

Mai multe publicaţii austriece, Krone, Kurier, Heute, Tiroler, Die Presse, etc, au semnalat viaţa de lux pe care o duc infractorii români în puşcăriile din ţara lor. Conform ziarulromanesc.at, Ministerul Justiției susţine că deținuții se aflau într-o închisoare cu regim mai puțin strict, cu toate acestea, multe dintre regulile regimului de detenție fiind încălcate. După ce imaginile au devenit virale, puşcăriaşii au fost mutați într-un departament închis, potrivit declaraţiilor oficiale.

Mai mult, deținuții vor fi interogați despre video ca parte a unei infracțiuni. Consecințele posibile variază de la mustrare, restricții sau retragerea privilegiilor și a altor drepturi la amenzi sau arest la domiciliu, secțiunea 109 din Legea penitenciarelor. ,,Nu a fost consumat alcool la acea petrecere”, a menționat ministerul, deși din video se observă cu totul alceva.

Recent un alt român, aflat într-o închisoare din Franţa, îşi încuraja conaţionalii să ajungă în spatele gratiilor pentru viaţa de lux de care vor avea parte.

Citeste si: VIDEO| O femeie a fost ucisă cu sânge rece de cumnatul său, în Constanța


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si