Dezastru ecologic. Un milion de pești morți au ieșit la suprafața unui râu. Imagini șocante

Un milion de peşti au fost descoperiţi morţi în ultimele zile în râurile din sud-estul Australiei, o tragedie pentru care guvernul dă vina pe secetă, iar universitarii pe proasta gestionare a râurilor. 

Author: E. V. luni 14 ianuarie 2019 , 11:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În condiţiile în care malurile bazinului hidrografic Murray-Darling au început să emane un miros insuportabil, aleşii locali şi rezidenţii s-au mobilizat postând pe internet numeroase filmuleţe prin care atrag atenţia asupra acestui dezastru ecologic, scrie Agerpres. 

Autorităţile au evaluat bilanţul catastrofei la câteva sute de mii de peşti morţi, însă cifra de un milion ar putea fi deja depăşită, în contextul în care guvernul din New South Wales se teme de o agravare a

crizei, pe fondul unor prognoze privind o creştere a temperaturilor în această săptămână.

Citeste si: S-a aflat identitatea individului care a împușcat un bărbat în fața unui bloc din Iași. Care a fost motivul atacului- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

În plus faţă de secetă, scăderea nivelului cursurilor de apă şi temperaturile în creştere ar fi putut, de asemenea, favoriza răspândirea algelor, care i-au privat pe peşti de oxigen şi au eliberat toxine. "Este un dezastru ecologic", a afirmat luni şi premierul australian Scott Morrison.

"Este o privelişte şocantă", a adăugat el.

Guvernul premierului Morrison a atribuit această catastrofă secetei, apărând politicile care, în opinia locuitorilor, au dus la poluare şi la scăderea nivelurilor cursurilor de apă. "Este secetă şi asta este una dintre consecinţele secetei", a subliniat prim-ministrul australian.

Pe de altă parte, de mai mulţi ani, cercetătorii au avertizat împotriva extragerii necontrolate a unor mari cantităţi de apă din râuri, pentru irigaţii sau în alte scopuri.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si