Dezvaluiri incredibile despre Nadia Comaneci! Ce a facut "Zeita" in Statele Unite cu primii bani castigati: "Ea a consumat o multime de cecuri de calatorie si a cheltuit aproape 20000 de dolari pe o limuzina decapotabila!"

Nadia Comaneci a fost intampinata cu mare interes in America, dupa ce a fugit din Romania, in noiembrie 1989.

Author: Matei Vaihan Webeditor: Petru Luca marți 28 martie 2017 , 21:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Nadia Comaneci a fugit din Romania cu o luna inainte de Revolutia din decembrie 1989, trecand fraudulos granita cu Ungaria, pe 27 noiembrie, fiind ajutata de Constantin Panait, un roman stabilit in America de zece ani. Nadia si Panait au ajuns la Viena, dupa care au luat avionul spre New York, aterizand in SUA pe 1 decembrie 1989.

Fosta campiona olimpica a gimnastica a fost intampinata cu mare interes de presa americana, care a speculat ca Nadia ar fi avut o legatura apropiata cu Panait.
Si ziarul canadian "The Globe and Mail”, din Toronto, ii dedica Nadiei un articol, pe 20 decembrie 1989, cu titlul “Noul tip de fată petrecăreaţă din România”, sugerand ca Nadia, dupa calvarul trait in Romania comunista, a venit peste Ocean sa se distreze. “Nadia Comăneci pare să fie exact tipul corect de refugiat de la sfîrşitul războiului rece. După 46 de ani de refugiaţi politici aducînd cu ei poveşti despre gulag, întemniţări şi chiar omoruri motivate politic, iat-o pe Nadia – şi ea e gata să se distreze. Totuşi, ea nu a făcut nimic din toate astea. A spus că îi place că a ajuns în Statele Unite dar apoi a întrebat practic: „unde-i petrecerea?”…Ea a ajuns aici de cîteva zile, vorbind frumos despre libertate dacă a fost întrebată, cand a lăsat să se afle că a fugit din România pentru a fi alături de un oarecare Constantin Panait, om însurat şi el însuşi fugar din România. Se pare că el a convins-o că se va îmbogăţi acceptîndu-l ca manager al ei”, a relatat ziarul. “Între timp, exista o legătură sentimentală la care trebuia renunţat, şi doamna Comăneci cu domnul Panait au mizat pe asta, spre durerea doamnei Panait şi consternarea publicului. Doamna Comăneci a încercat să explice că, hei, este o femeie de 28 de ani, nu zana care şi-a croit calea spre inima lumii. Asta nu a părut să aibă efectul scontat, aşa că o dezminţire a fost emisă că nu este nimic romantic, ca să spunem aşa, între ea şi domnul Panait. Neobişnuinţa ei cu limba engleză a făcut-o să se exprime greşit. "Ne pare rău de neînţelegere şi aduceţi-ne înapoi contractele de sponsorizare". Dar cei doi au continuat să călătorească împreună şi cel mai recent Nadia a fost văzută într-un apartament de 120 de dolari pe noapte de la hotelul Pompano Beach – cînd nu era la cumpărături”, a mai dezvaluit publicatia din Canada.
La final, in material se scrie ca Nadia a cheltuit o avere la inceputul sederii sale pe pamant american. “Ea a consumat o mulţime de cecuri de călătorie şi a cheltuit aproape 20000 de dolari pe o limuzină decapotabilă („S-a îndrăgostit de ea”, a spus vînzătorul. "În ţara ei nu putea avea aşa ceva”. Într-adevăr, Imperiul Răului). De asemenea, a explorat raioanele de cosmetice şi pantofi de la un magazin universal şi a cumpărat o rochie de 154 de dolari împodobită cu perle. Conform angajaţilor hotelului, pe timpul şederii doamnei Comăneci, unele din cumpărăturile ei şi consumurile de la bar au fost plătite de tabloide britanice, care au trimis reporteri şi fotografi pentru a face cronica progresului convertitei spre tentaţiile de-o clipă ale nebuniei consumerismului american”, se arata in articolul despre Nadia.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si