DEZVĂLUIRI Radu Mazăre a provocat un teribil accident rutier, pe când avea 21 de ani! Ce spunea fostul primar despre incidentul în care a rănit grav un om: ”Am avut fractură de femur, era să mor!”

În 1991, Radu Mazăre, fostul primar al Constanței încarcerat luni la Penitenciarul Rahova, a provocat un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unei persoane.

Petru Luca, miercuri 22 mai 2019 , 11:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În 1991, Radu Mazăre, fostul primar al Constanței încarcerat luni la Penitenciarul Rahova, a provocat un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unei persoane. Cazul a fost în atenția WOWbiz.ro încă din 2013, când a fost publicat primul material despre incidentul provocat în tinerețe de Mazăre. 

Citeste si: Radu Mazare, prima declaratie din Penitenciarul Rahova: Ma voi descurca onorabil si demn!

”Pe 15 mai 1991, pe raza unei comune din apropierea Bucurestiului, Radu Mazare, aflat la volanul masinii personale, a provocat un accident rutier soldat cu vatamarea grava a unei persoane. Autorului i s-a intocmit dosar penal, iar doi ani mai tarziu, in 1993, a primit si sentinta: un an de inchisoare la locul de munca! In momentul accidentului, Mazare era fondatorul si redactor-sef al saptamanalului Contrast, insa la pronuntarea verdictului, in 1993, devenise fondator si redactor-sef al cotidianului Telegraf. Chestionat de WOWbiz.ro cu privire la accidentul respectiv si la pedeapsa efectuata, Radu Mazare ne-a declarat: “Pe cine mai intereseaza ce s-a intamplat acum atata timp? Mi-e greu sa-mi aduc aminte ce s-a intamplat atunci, acum mai bine de 20 de ani! Parca m-am inteles cu victima, da, asa a fost, dar sa stiti ca m-am lovit si eu foarte rau, am avut fractura de femur, era sa mor… Mi-au bagat medicii tije in picior, si acum cred ca mai am vreo doua sarme acolo. Cat despre executarea pedepsei cu inchisoarea la locul de munca, va spun sincer ca n-a insemnat nimic pentru mine, eram redactor-sef si faceam ce voiam eu, scriam ce voiam eu. Parca, parca, daca-mi amintesc bine, din salariu imi era retinuta lunar o parte, care ajungea la autoritati””, nota WOWbiz.ro în 2013, găzduind și singurele declarații acordate vreodată de politician pe marginea acestui subiect. 

Interesant este faptul că, 4 ani mai târziu, pe 17 mai 1995, Mazăre (50 de ani astăzi) a fost condamnat definitiv la 7 luni de închisoare, de către Curtea Supremă de Justiție, fiind acuzat, alături de un coleg, de calomnie. Mazăre nu a executat nici o zi de închisoare, fiind grațiat de președintele Ion Iliescu, câștigându-și apoi reabilitarea la CEDO (Curtea Europeana a Drepturilor Omului). 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si