Dezvaluiri socante despre ceara cu care se acopera legumele si fructele

Cel mai folosit produs de acest fel este ceara de carnauba, cunoscut si sub denumirile de ceara braziliana, ceara de palmier si E903.

Author: A.L. miercuri 21 iunie 2017 , 19:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In Uniunea Europeana este autorizat pentru utilizarea la ceruire pe suprafata citricelor, pepenilor, merelor, perelor, piersicilor si ananasului, dar si ca agent de glazurare pentru diferite produse invelite cu ciocolata, alune si boabe de cafea. Din pacate, inca nu se cunosc indeajuns efectele produsului asupra corpului uman.

Legislatia europeana nu are la baza niste studii aprofundate.

In unele cazuri, ceara extrasa din frunzele de palmier este inlocuita uneori cu produse chimice de sinteza, posibil periculoase pentru om, ca urmare a legislatiei deficitare in domeniu.

Romania nu are nicio reglementare legata de conservarea legumelor si fructelor folosind substante de acoperire. Ca urmare, piata noastra a devenit un soi de „cos de gunoi” in care oricine poate „varsa” orice, fara teama de consecinte.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si