Din 2017 fiecare turist care se va caza in Bucuresti va plati taxa pentru promovare. Cat este aceasta taxa si unde se plateste?

Proiectul de hotarare privind taxa pentru promovarea turistica a municipiului Bucuresti in 2017 a fost aprobat, miercuri, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), cu 39 de voturi "pentru" si niciun vot "impotriva".

Author: C.I.P. Editor: Catalin Patru miercuri 28 decembrie 2016 , 11:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Taxa se calculeaza prin aplicarea cotei de 1% la venitul din cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului. Primarul general Gabriela Firea a declarat ca promovarea turistica a Bucurestiului se va face mult mai eficient daca banii colectati prin aceasta taxa vor fi folositi la nivel de municipalitate, nu pe fiecare sector in parte.

"Cred ca se va vedea eficienta acestui proiect daca banii vor fi folositi la nivel de municipalitate, nu fiecare sector in parte sa-si promoveze parcurile pe care le detine, muzeele pe care le are in administrare. Cred ca fost o greseala de la inceput ca aceste sume sa fie colectate de sectoare, care nu le-au putut intrebuinta, pentru ca nu au avut niciun cadru legal, nicio explicare a folosirii acestor sume", a spus Gabriela Firea.

Edilul Capitalei a subliniat ca, prin acest proiect de hotarare, nu se va institui o noua taxa, ci va fi mentinuta cea din anii trecuti, dar ca doreste sa se vina si cu un alt proiect prin care sa se faca o promovare turistica la nivelul Capitalei, si nu pe fiecare sector in parte.

"Noi nu instituim o taxa, o mentinem pe cea din anii trecuti, doar ca am subliniat ca vrem sa venim si cu un alt proiect pe care sa-l dezbatem si sa-l votam aici, proiect prin care suma sa fie intrebuintata pentru promovarea Capitalei de catre municipalitate. Brandul turistic este Bucuresti, nu putem promova Capitala pe zone", a afirmat Firea.

Proiectul de hotarare a fost aprobat cu 39 de voturi "pentru", niciun vot "impotriva" si nicio abtinere.

Taxa speciala pentru promovarea turistica a municipiului Bucuresti pentru anul 2017 se calculeaza prin aplicarea cotei de 1% la venitul din cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA, potrivit proiectului de hotarare.

Prin instituirea taxei speciale se urmareste cresterea numarului de turisti in Bucuresti, a duratei de sedere a turistilor, a veniturilor obtinute din turism si introducerea Capitalei pe harta destinatiilor de tip "city break" a UE.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cine este, de fapt, tatăl biologic al Antoniei! Artista a aflat mai târziu că Mihail... Cine este, de fapt, tatăl biologic al Antoniei! Artista a aflat mai târziu că Mihail Iacobescu nu este părintele ei: ”când a aflat a fost un pic șocată”
spotmedia.ro
STB – terorism sindical și bombe cu ceas pe roți STB – terorism sindical și bombe cu ceas pe roți
spotmedia.ro
Oficial OMS: Este plauzibil ca pandemia în Europa să se termine după Omicron. Însă... Oficial OMS: Este plauzibil ca pandemia în Europa să se termine după Omicron. Însă virusul ne-ar putea surprinde din nou
b1.ro
Ion Țiriac ar avea de 10 ori mai mulți urmași decât se știa: „Am trei copii oficiali și... Ion Țiriac ar avea de 10 ori mai mulți urmași decât se știa: „Am trei copii oficiali și 30 neoficiali” (GALERIE FOTO)
ziareonline.ro
ŞOC! Iată planul ascuns al lui Vladimir Putin cu Ucraina! Motivul real pentru care... ŞOC! Iată planul ascuns al lui Vladimir Putin cu Ucraina! Motivul real pentru care Armata rusă va intra în forţă în ţara vecină cu noi
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
E crunt ce urmează după pandemie. Boala care va secera milioane de vieți. O spune un... E crunt ce urmează după pandemie. Boala care va secera milioane de vieți. O spune un medic cunoscut
doctorulzilei.ro
Anul în care Rusia va cuceri România. Profeția lui Nostradamus: Apar conflicte armate... Anul în care Rusia va cuceri România. Profeția lui Nostradamus: Apar conflicte armate între multe ţări
romaniatv.net
Larisa Drăgulescu a strâns 2.000.000 de euro din site-urile pentru adulţi. Ce face, zi... Larisa Drăgulescu a strâns 2.000.000 de euro din site-urile pentru adulţi. Ce face, zi de zi, pentru bani
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si