Dincolo de cuvinte. O barză nu pleacă din cuibul în flăcări și stă cu puii care nu știu să zboare

Pe internet circulă o serie de imagini extrem de sensibile cu o barză care refuză să plece din cuibul incendiat și asta pentru că puii ei nu știu să zboare.

E. V., miercuri 12 iunie 2019 , 11:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Incidentul a avut lor în Sibiu, iar mama barză le-a topit inimile internauților cu devotamentul său și cu dăruirea de care a dat dovadă în preajma pericolului.

"Noaptea trecută nu a fost una obișnuită pentru noi. Nu că în rest am avea o viață obișnuită :) Așa se face că undeva după miezul nopții am primit un telefon de la Dispeceratul de Urgență 112. Un cuib de barză din Orlat luase foc. Am pornit imediat spre Orlat sperând să se mai poată face ceva pentru berze și puii lor.

Au fost momente grele când așteptam pompierii și auzeam puii clămpănind în cuib. Una dintre berze a rămas în permanență la cuib chiar și atunci când focul s-a întețit. Cu sprijinul echipei SDEE Transilvania Sud Filiala Sibiu s-a întrerupt furnizarea curentului electric și pompierii au putut interveni pentru stingerea incendiului.
Au fost preluați 4 pui de barză toți cu arsuri la nivelul corpului și picioarelor cel mai mic dintre ei fiind cel mai grav ars. Puii vor rămâne în grija noastră până când vor putea fi eliberați. Mulțumim frumos echipelor SDEE Transilvania Sud Filiala Sibiu și ISU Sibiu care au intervenit azi noapte."

A doua zi după incendiu, mama barză a început să îşi reconstruiască pe acelaşi stâlp un nou cuib.

 

 

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si