Dineul corespondenţilor de la Casa Albă, anulat din cauza pandemiei covid-19

Ediţia din 2020 a dineului corespondenţilor la Casa Albă, o întâlnire anuală, la Washington, care sărbătoreşte libertatea presei, a fost anulată din cauza pandemiei covid-19, relatează AFP.

G.B., miercuri 24 iunie 2020 , 17:27

dineu casa albă covid 19
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Trebuie, spre regretul nostru, să anulăm dineul prevăzut la 29 august”, a anunţat marţi Asociaţia Corespondenţilor la Casa Albă (WHCA).

Acest dineu de gală oferă preşedintelui ocazia să susţină un discurs, în general autoironic, despre anul scurs şi de a fi criticat de către un umorist.

Dineul corespondenţilor de la Casa Albă, anulat din cauza pandemiei covid-19

De la instalarea sa la Casa Albă, în 2017, Donald Trump, care-şi multiplică atacurile împotriva jurnaliştilor, a boicotat mereu această întâlnire pe care o cataloghează drept ”plictisitoare”, preferându-i mitinguri de campanie.

dineu casa albă covid 19

Tradiţia acestui dineu a început în 1921. Din anii '80; toţi preşedinţii, democraţi şi republicani, au asistat la eveniment, mai puţin Ronald Reagan, în 1981, în urma unui atentat în care a fost grav rănit.

Citeste si: Ministerul Sănătății anunță 115 milioane de măști de protecție pentru persoanele defavorizate

Citeste si: Scandal în Parlament pentru plajele românești, în plin sezon estival

Citeste si: Buzău: 34 de pacienţi cu coronavirus, externaţi de la Spitalul din Râmnicu Sărat

În această seară, la care participa ca invitat în 2011, Donald Trump a fost ţinta înţepăturilor lui Barack Obama, din cauza gistului miliardarului faţă de teorii ale complotului.

Citeste si: Broccoli toxic: pericolul ascuns din broccoli, de care putina lume stie

Ani de zile, miliardarul newyorkez a promovat o teorie care pune la îndoială locul naşterii primului preşedinte de culoare din istoria Americii şi astfel legitimiatea acestuia la conducerea Statelor Unite.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si