Directoarea casei de Pensii din Suceava si-a recunoscut vina in dosarul de trafic de influenta

Directoarea Casei Judetene de Pensii Suceava, Maria Camelia Chitul, a incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei in dosarul in care este urmarita penal sub control judiciar pentru trafic de influenta si instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii. Chitul este acuzata ca a pretins si a primit de la o persoana 4.000 de lei, sub pretextul unei “contributii pentru partid”, pentru a o mentine in functia pe care o avea la Casa de Pensii, ulterior cerandu-i acesteia subiectele pentru un concurs organizat in institutie pentru a i le da unui ”candidat agreat”.

Author: A.L. joi 16 martie 2017 , 16:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Suceava au sesizat instanta de judecata cu acordul de recunoastere a vinovatiei a Mariei Camelia Chitul, director executiv al Casei Judetene de Pensii Suceava, urmarita penal sub control judiciar, pentru trafic de influenta si instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii, ambele in forma continuata, potrivit unui comunicat publicat joi de DNA.

in acordul de recunoastere a vinovatiei se arata ca ”in perioada 16.05.2016- 27.10.2016, in contextul organizarii alegerilor locale si parlamentare, inculpata Chitul Maria Camelia, in calitate de director executiv al Casei Judetene de Pensii Suceava, a pretins si primit de la o persoana (martor in cauza) aflata in subordinea sa, sub pretextul unei «contributii pentru partid», suma totala de 4.000 lei”.

in schimbul banilor, Chitul i-a promis martorului ca il va mentine si pe viitor in functia pe care o avea la Casa Judeteana de Pensii Suceava, ea invocand ca are influenta asupra conducerii Casei Nationale de Pensii, sustin anchetatorii.

”in lunile noiembrie 2016 si ianuarie 2017, in contextul organizarii unui concurs de ocupare a unui post vacant din cadrul Casei Judetene de Pensii Suceava, inculpata Chitul Maria Camelia i-a solicitat aceluiasi

martor ca, in virtutea calitatii sale de presedinte al comisiei de examinare, sa-i puna la dispozitie subiectele propuse pentru sustinerea concursului, precum si raspunsurile corecte, lucru cu care acesta din urma a fost de acord”, se mai arata in comunicatul DNA.

Citeste si: Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

Directorul executiv al Casei Judetene de Pensii a cerut subiectele pentru a i le da unui ”candidat agreat” inaintea sustinerii examenului, ulterior acesta castigand postul.

”in prezenta aparatorului ales, inculpata Chitul Maria Camelia a declarat expres ca recunoaste comiterea faptelor retinute in sarcina sa, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si este de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv: un an si 9 luni inchisoare, cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani si interzicerea, pe o perioada de 2 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a detine functia de director la nivelul caselor judetene de pensii”, se mai arata in comunicatul DNA.

De asemenea, anchetatorii mai mentioneaza ca Maria Camelia Chitul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii, pe o perioada de 60 de zile lucratoare, in conditiile stabilite de instanta de judecata, pe parcursul termenului de supraveghere.

Citeste si: „Eu nu aș avea voie să mă recăsătoresc?” Îndrăgita artistă, pregătită să îmbrace iar rochia de mireasă! Cine este, de fapt, iubitul Savetei Bogdan- kfetele.ro

Citeste si: Momente sfâșietoare pentru Alina Sorescu. Alexandru Ciucu le-a luat pe fetițele sale pentru prima dată la el. Micuțele își iau rămas bun de la mama lor, cu ochii în lacrimi- radioimpuls.ro

Dosarul de urmarire penala privind-o pe Maria Camelia Chitul, impreuna cu acordul de recunoastere a vinovatiei au fost trimise la Tribunalul Suceava, cu propunerea de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza, precum si confiscarea de la inculpata a sumei de 4.000 lei, reprezentand obiectul infractiunii de trafic de influenta.

Directorul executiv al Casei Judetene de Pensii Suceava, Maria Camelia Chitul, a fost pusa sub control judiciar de catre procurorii DNA in 31 ianuarie, in urma perchezitiilor facute intr-un dosar privind savarsirea unor infractiuni de coruptie comise in perioada 2016-2017. Chitul este acuzata ca a pretins si a primit de la o persoana 4.000 de lei, sub pretextul unei “contributii pentru partid”, pentru a o mentine in functia pe care o avea la Casa de Pensii Suceava.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si