Directoarea unei școli din Botoșani a obținut categoria D a permisului pentru a putea conduce microbuzul şcolar

Directoarea şcolii din comuna Mitoc, judeţul Botoşani, a obţinut categoria D a permisului de conducere pentru a putea conduce microbuzul şcolar şi a scuti zeci de elevi să meargă pe jos până la şcoală.

Author: Alexandra Costea marți 14 septembrie 2021 , 11:28

Directoarea unei școli din Botoșani a obținut categoria D a permisului pentru a putea conduce microbuzul şcolar
Directoarea unei școli din Botoșani a obținut categoria D a permisului pentru a putea conduce microbuzul şcolar[Sursa foto: unsplash.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Daniela Maricica Pleşca, directoarea şcolii din comuna Mitoc, a făcut şcoala de şoferi şi a obţinut categoria D a permisului de conducere doar pentru a putea conduce microbuzul şcolar.

Ideea directoarei a venit după ce primăria, care deţine microbuzul şcolar, nu a reuşit să angajeze niciun şofer care să îi poată transporta pe elevii din localităţile din apropiere.

Citeste si: Situație fără precedent la Timișoara. Lipsa spațiului în sălile de clasă mută orele în containere sau foste internate

Directoarea unei școli din Botoșani a obținut categoria D a permisului pentru a putea conduce microbuzul şcolar
Daniela Maricica Pleşca, directoarea şcolii din Mitoc[Sursa foto: monitorulbt.ro]

Citeste si: Informația momentului pentru toți românii. Marius Budăi a anunțat ce se întâmplă cu vârsta de pensionare- kanald.ro

Citeste si: „Mami, vino te rog că nu mai pot” Strigătul disperat al lui Alexandru către mama sa, înainte să moară! Tânărul s-a stins chiar sub ochii celei ce i-a dat viață- wowbiz.ro

Citeste si: Mesajul unei profesoare din Buzău i-a șocat pe părinți. Ce le-a transmis aceasta la început de an școlar

Elevii sunt nevoiți să meargă zilnic aproximativ 10 kilometri pe jos

Din această cauză, elevii din localitatea Horia au fost nevoiţi să meargă pe jos, cinci kilometri dus şi alţi cinci kilometri la întors, zilnic, pentru a ajunge la şcoală.

Pentru a venit în ajutorul elevilor, directoarea a făcut şcoala de şoferi şi apoi a reuşit să obţină categoria D a permisului care îi permite acum să conducă microbuzul şcolar.

Citeste si: Toţi elevii vor purta uniforme începând din acest an şcolar

,,Doamna director mai conduce şi îi mulţumim pe această cale. Dumneaei a văzut că tot nu vine niciun şofer, a dat de permis ca să putem aduce copiii de la Horia, care sunt la peste cinci kilometri distanţă. Dimineaţa face două drumuri, la amiază două drumuri. Mai sunt cazuri când copiii vin cu familia, cu căruţa", a declarat Ioan Galiţ, primarul comunei Mitoc.

Din nefericire, directoarea şcolii nu poate face însă acest lucru în fiecare zi, aşa că elevii sunt nevoiţi să se descurce cum pot.

Citeste si: 8 școli din Capitală își vor desfășura activitatea exclusiv online


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si