Distractia din statiunile Vama Veche si 2 Mai se domoleste. Muzica se va asculta incet, iar comertul ambulant va fi interzis

Consiliul Local al comunei Limanu a aprobat un regulament privind organizarea si desfasurarea activitatilor comerciale si a serviciilor de piata in localitate, document care prevede un set de reguli privind procedurile de autorizare pentru activitatile desfasurate de agentii economici, dar si procedurile pentru desfasurarea activitatilor cu caracter temporar in zone publice sau cu acces public.

Author: C.I.P. duminică 02 aprilie 2017 , 11:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Pana la initierea acestui set de reguli, in comuna Limanu nu exista o centralizare a conditiilor pe care ar trebui sa le indeplineasca un agent economic. Acest regulament explica foarte clar care sunt obligatiile celor care doresc sa primeasca autorizatii din partea noastra.

Sunt gandite unitar, astfel incat, mai ales in sezonul estival, cand functioneaza cele mai multe activitati economice, sa existe un reper dupa care sa ne putem ghida, atat noi, ca si autoritati locale, cat si agentii economici", a declarat primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, conform Mediafax.

Astfel, regulamentul prevede conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cei care doresc sa desfasoare activitati comerciale in privinta documentatiilor privind apartenenta spatiului, tipul de activitate, orarul de functionare, in functie de specificul activitatii, precum si tipul de mobilier sau cromatica acestuia.

Ca reglementari, cu exceptia zonelor dedicate distractiei, nivelul decibelilor este limitat la cel prevazut de lege. "Nivelul de zgomot aprobat este de 75 dB pentru saloane fara orchestra, respectiv 90 dB pentru saloane cu orchestra in interior, 70 dB la exterior in cadrul zonei functionale si 65 dB la limita zonei functionale", se arata in regulament.

Amplificatoarele audio- boxele- amplasate in exteriorul unitatii economice vor fi obligatoriu orientate catre interiorul perimetrului unitatii, iar situatia barurilor de pe plaja, amplificatoarele audio vor fi orientate catre mare.

Barurile de pe plaja au obligatia obtinerii autorizatiei de functionare pentru desfasurarea activitatii de alimentatie publica.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si