Dizidentul Dumitru Mazilu a implinit 83 de ani si este profesor la o universitate particulara! Pentru eforturile sale privind apararea Drepturilor Omului, politicianul a fost propus la Premiul Nobel pentru Pace!

Dumitru Mazilu a fost o figura marcanta a Revolutiei Romane din decembrie 1989.

Author: Petru Luca Webeditor: A.N. duminică 31 decembrie 2017 , 20:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Prim vicepresedinte al FrontuluI Salvarii Nationale (FSN), Dumitru Mazilu a fost un personaj principal in evenimentele din decembrie 1989, care au condus la caderea regimului comunist condus de Nicolae Ceausescu. Adversar declarat al lui Ceausescu, Mazilu a indeplinit intre 1985 si 1992 functia de raportor special al Natiunilor Unite pe problemele drepturilor omului si ale tineretului din lume, prilej cu care a infierat practicile Securitatii, fiind chiar arestat la domiciliu, impreuna cu sotia si copilul.

Citeste si: Raed Arafat nu consideră că a greșit la Colectiv. Cum se apără secretarul de stat al MAI în fața acuzațiilor primite: „Dacă noi nu voiam să îi ducem, rămâneau acasă''- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Intre 1991 si 1993, Mazilu se intoarce la functia pe care o ocupa si inainte de 1989, aceea de Director al Departamentului juridic in Ministerul Afacerilor Externe, reconstruindu-si cariera in diplomatie. Profesor de drepturile omului si de drept maritim, Mazilu este si astazi cadru didactic la o universitate particulara, aparand din nou in public in momentul in care a trebuit sa dea declaratii la Parchetul General cu privire la Mineriadele din 1990.

In 2003, a fost propus la Premiul Nobel pentru Pace de catre Academia Diplomatica Internationala, pentru rolul avut in lupta impotriva regimului comunist din Romania. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si