Contabila Primăriei Corbi a fost arestată preventiv, miercuri, pentru abuz în serviciu şi fals, într-un dosar instrumentat de DNA Piteşti, ea fiind acuzată că a făcut plăţi ilegale către o firmă administrată de fiica sa.

Citește și: VIDEO- Doi polițiști au fost atacați de un bărbat în pijamale, după ce i-au bătut la ușă pentru că făcea scandal. „Știi când trebuie să mergi la muncă, dar nu știi cum te mai întorci”

Elena Grosanu a candidat din partea PSD la alegerile locale din iunie 2016, însă locuitorii l-au preferat atunci pe contracandidatul liberal.

De ce este acuzată fosta candidată PSD

Conform unui comunicat de presă al DNA, Elena Groşanu, la data faptelor contabil în cadrul Primăriei comunei Corbi, este cercetată pentru abuz în serviciu, ea obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (808 acte materiale), fals intelectual (106 acte materiale) şi uz de fals (106 acte materiale).

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta- wowbiz.ro

Citește și: Angajatul unei primării din Mureș a fost reținut pentru luare de mită

În perioada 20.01.2017- 12.04.2022, inculpata Groşanu Elena, "cu încălcarea prevederilor legale, ar fi întocmit, ar fi semnat şi ulterior ar fi prezentat la Trezoreria municipiului Curtea de Argeş un număr de 808 ordine de plată", prin care s-ar fi efectuat în mod nelegal plata sumelor de:

- 1.515.683,85 lei, către o societate comercială administrată de fiica sa fără să fi existat în realitate o contraprestaţie efectivă. Pentru a crea o aparenţă de legalitate, inculpata ar fi completat în fals un număr de 106 ordine de plată potrivit cărora între Primăria Corbi şi societatea respectivă ar fi existat relaţii

de natură contractuală;

- 386.102 lei, către şase instituţii nebancare (CAR), reprezentând contravaloarea ratelor corespunzătoare împrumuturilor contractate de inculpată şi rude ale acesteia, arată procurorii DNA.

Prejudiciu de 1,9 milioane lei, acuză DNA

Prin aceste demersuri, inculpata ar fi creat instituţiei publice unde îşi desfăşura activitatea un prejudiciu de 1.901.785 lei, concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite de către alte persoane.

Inculpata a fost reţinută, iar ulterior prezentată Tribunalului Argeş care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si