Doctoritele care le faceau "scroafe" si "vaci" pe pacientele gravide au fost reprimite la spital

Doina Andrei si Simona Botez, cele doua doctorite din Vaslui care isi umileau pacientele fara bani pe care le numeau "scroafe", "vaci", "proaste" isi pot exercita din nou dreptul la libera practica atat in mediul privatm, cat si in cel public.

Author: A.S. luni 03 iulie 2017 , 10:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Impotriva celor doi medici, judecati in prezent de Tribunalul Vaslui nu mai exista nicio masura preventiva, fiind revocat si controlul judiciar. Initial, dupa trimiterea in judecata si eliberarea din arestul la domiciliu, instanta le-a permis celor doua doctorite sa profeseze, insa numai in unitati medicale privat si cu cu interdictia de a efectua intreruperi de sarcina la cerere.

Ulterior, odata cu revocarea masurii controlului judiciar, judecatorii au ridicat si aceste restrictii, astfel ca medicii acuzati de peste 50 de infractiuni de luare de mita, avorturi ilegale, infractiuni de fals si sustragere de inscrisuri, pot profesa atat in spitale private, cat si in cele de stat. Medicul Doina Andrei si-a reluat activitatea la cabinetul particular, iar recent a inaintat o cerere conducerii Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui prin care solicita efectuarea de garzi in cadrul Sectiei Ginecologie.

Interceptarile realizate de anchetatori in acest caz au scos la iveala modul in care doctoritele Simona Botez si Doina Andrei isi umileau pacientele fara bani. Acestea erau numite ”scroafe”, ”vaci” sau ”proaste”, in timp ce pruncii nenascuti erau numiti ”draci”. De altfel, limbajul violent al celor doi medici a scandalizat atât opinia publica cât si pe magistratii instantelor din Iasi si Vaslui care au decis cercetarea si mai apoi judecarea lor in stare de arest peventiv. Cei doi ginecologi au fost interceptati si in timp ce incercau sa acopere urmele unor culpe medicale soldate cu moartea nou nascutilor.

Sursa: Adevarul

Foto: Vremea Noua


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si