Doctorul roman, caruia i se spune "ochi de vultur". La numai 37 de ani, chirurgul plastician a uimit pe toata lumea: vede cu ochiul liber ce noi nu putem

In minutele urmatoare va spunem povestea unui doctor cum rar intalnesti in Romania. La numai 37 de ani, chirurgul plastician despre care vorbim a reusit prin interventiile sale chirurgicale sa-si uimeasca nu numai pacientii, ci si pe colegii de breasla. I se spune "ochi de vultur"!

Author: V.P. luni 15 ianuarie 2018 , 19:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Sunt un om devotat meseriei. Imi place foarte mult ceea ce fac. Anul trecut, in septembrie, in urma unei lovituri la mana dreapta, mi-am fracturat a treia falanga"
 
Doctorul Oleg Tacu vede cu ochiul liber ceea ce noi am putea distinge doar prin binoclu si la microscop...

Abilitatea despre care doar in filmelele cu supereroi am mai auzit a descoperit-o in studentie!

Dr. Oleg Tacu: Eu ma uitam sub microscop, cu ochiul liber, atunci mi-am dat seama ca am o acuitate vizuala mult mai mare ca restul oamenilor.

In vreme ce un om cu vederea buna are o acuitate vizuala de 1, medicul sare cu mult peste acest prag. Chiar daca a fost "curtat" de clinici din tara si chiar din Anglia, doctorul Tacu- nascut in Republica Moldova- a refuzat toate ofertele si a ales sa profeseze intr-un oras de provincie. Aici, a facut minuni.

Dr. Oleg Tacu: Am depus foarte mult efort ca sa organizez un departament de chirurgie plastica.

Speranta este ca la un moment dat sa fac o sectie de chirurgie plastica pentru ca spitalul este amplasat foarte strategic. Deserveste 220 000 ca si populatie.

Chiar daca dotarile din sptalul de urgenta Barlad sunt modeste, medicul Oleg Tacu nu are mari pretentii: in timp ce pentru alti medici plasticieni un microscop e ca o a treia mana intr-o operatie, pentru el ar fi mai mult o piedica!


 
Dr Tacu: Este o doamna care a fost muscata de cainele personal, a avut plagi pe ambele antebrate si a fost nevoie sa suturam nervul. Cat a durat operatia?  In jur de doua ore si jumatate, dar nervul in jurul antebratului este destul de gros. Sincer, m-am folosit putin de calitatile mele.
 
Renumele medicului "ochi de vultur" a depasit granitele tarii. Octavian Bucur, un roman stabilit in Norvegia, a batut mii de kilometri ca medicul roman sa-l ajute sa indrepte ceea ce doctorii din strainatate n-au reusit.
 
- Practic, acesta este rezultatul postoperator. Cand e facuta radiografia? Pe 19 octombrie. Vreau sa intindeti degetele. Deci avem un deficit de extensie la nivelul degetului 4.
 
Octavian Bucur- pacient- Am citit  un reportaj, scris de o fosta colega de liceu, pe facebook. Si asta v-a facut sa veniti tocmai din Norvegia la Barlad? Da. Aveti incredere in dl dr, mai mult decat in medicii din Norvegia? Sigur. Sunt convins ca o sa rezolvam problema.

 
Chiar daca nu intotdeauna pacientii se intorc sa-i multumeasca doctorului pentru ca le-a salvat viata, Oleg Tacu nu uita niciun caz. Zi de zi se imparte intre cazurile din spitalul din Barlad si consultatiile de chirurgie estetica pe care le ofera intr-o clinica din Iasi. Putinul timp care-i ramane si-l imparte cu sotia si Ianis, fiul de numai 4 ani.
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si