Doi adolescenţi de 15 ani între cele 39 de victime vietnameze găsite în camionul frigorific în apropiere de Londra

Doi adolescenţi în vârstă de 15 ani se află între cei 39 de migranţi vietnamezi găsiţi morţi, la sfârşitul lui octombrie, într-un camion frigorific, în apropiere de Londra, ale căror nume au fost făcute publice vineri de către justiţia britanică, relatează AFP.

R.B., vineri 08 noiembrie 2019 , 18:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Aceşti migranţi - 31 de bărbaţi şi opt femei -, ale căror corpuri au fost găsite la 23 octombrie într-un container, care provoacă oroare şi indignare în ţară, sunt originari din şapte provincii din Vietnam.

În total 20 provin din provincia Nghe An (centru), iar zece din provincia Ha Tinh.

Citeste si: Misterul camionului cu 8 cadavre din Timișoara. Ce au descoperit polițiștii

Declaraţii culese de la familiile lor de AFP, la Hanoi, au permis reconstituirea traiectoriei mai multor victime.

Nguyen Huy Hung (15 ani) a plecat din satul natal pentru a se întâlni cu părinţii săi, care trăiesc în Anglia. Sora sa, care trăieşte în Coreea de Sud, a alertat pe Facebook cu privire la dispariţia băiatului.

Pham Thi Tra My (26 ani) le-a trimis un SMS înfiorător rudelor, cu câteva ore înaintea descoperirii cadavrelor. ”Mamă, tată, vă iubesc foarte mult. Mor, nu mai pot respira”. Ea a plecat din Vietnam la 3 octombrie şi s-a îndatorat mult pentru a-şi plăti călătoria.

Citeste si: O femeie din Onești a murit după ce a fost călcată de camion. Șoferul era beat

Hoang Van Tiep (18 ani) este una dintre celelalte victme - dintre care cea mai în vârstă avea 44 de ani. El şi-a abandonat studiile în clasa a treia şi nu voia să devină pescar. A părăsit Vietnamul în urmă cu un an, împreună cu vărul său, Nguyen Van Hung (33 ani) - de asemenea mort în camion - către Franţa, unde a găsit de lucru la un restaurant.

La 21 octombrie, el le-a scris părinţilor săi, cărora le-a cerut 13.000 de dolari pentru a trece în Anglia. Aceasta a fost ultima dată când au primit veşti de la el.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si