Doi copii de 10 si 11 ani au fost filmati jucand la pacanele intr-un bar din Vaslui. Cat au castigat

Imaginile cu cei doi copii de 10 si 11 ani care joaca la aparatul de joc de noroc, intr-un bar din Vaslui, au fost facute publice de un martor, care a si filmat intreaga scena.

marți 20 septembrie 2016 , 21:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit stirilorprotv.ro, desi este impotriva legii, patronul localului i-a incurajat sa joace bani la pacanele, ba chiar le-a si oferit castigul: suma de 60 de lei.

Dupa ce imaginile au fost facute publice de martorul, care a filmat intreaga scena, autoritatile din Vaslui s-au autosesizat si au demarat o ancheta.

Irina Campeanu, purtator de cuvant Directia de Asistenta Sociala Vaslui: "Copiii vor fi identificati, se poate pleca inclusiv de la barul respectiv. Se vede clar de pe filmare ca respectiva persoana care le inmaneaza castigurile de la jocurile de noroc ii cunoaste, este o discutie relaxata"

Specialistii in dependenta de jocuri de noroc spun ca este deosebit de periculos pentru minori sa prinda gustul unor asemenea distractii paguboase.

Ovidiu Alexinschi, medic psihiatru: "Este o mare problema de educatie. Sunt extrem de fragili din punct de vedere psihologic, de aceea sunt atrasi de culoare, de tot mediul, de sunet, totul creeaza un cadru psihologic special menit sa-i atraga in aceasta lume fascinanta, pentru ei, a jocurilor de noroc"

Legea care reglementeaza functionarea localurilor cu jocuri de noroc prevede amenzi uriase, de pana la 100.000 de lei pentru patronii care permit accesul si tolereaza joaca minorilor la pacanele. Insa cei care trebuie sa aplice legea sunt angajatii Oficiului National pentru Jocuri de Noroc, care au in tara doar sedii regionale si trebuie sesizati in prealabil.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si