Doi morti si sase pacienti internati la Terapie Intensiva dupa transfuzii de sange la un spital din Craiova. Ce s-a intamplat

Doi morti si sase pacienti internati la Terapie Intensiva, dupa niste transfuzii de sange, la spitalul Filantropia din Craiova. Sa fie vorba despre sange infestat sau de greseli repetate ale asistentelor responsabile cu aceasta procedura medicala?

Webeditor: V.P. Author: A.L. luni 27 februarie 2017 , 19:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Toti preotii si enoriasii il plang pe preotul de 64 de ani. Atat el, cat si o  pacienta bolnava de leucemie au murit in mod suspect la scurt timp dupa ce au facut transfuzii de sange la spitalul filantropia. Alti 6 bolnavi au ajuns la terapie intensiva, in urma aceleiasi proceduri medicale.

"Sase dintre aceste transfuzii au prezentat reactii adverse concomitenta acestor evenimente, chiar daca nu au fost majore in mom sesizarii lor este un semn de intrebare"


"Sangele este pastrat la 4 grade celsius. Este transportat catre spital in geanta frigorifica si in spital se fac testele de contabilitate"

Care este veriga slaba in traseul sangelui de la centru si pana in corpul pacientului? Sa fie o greseala a cadrelor medicale sau un microb in sange?

"Datele de identificare si clasificare a pungilor, controlul lor, este facut de doua asistente simultan, ele spun ca au indeplinit corect manevrele de administrare a sangelui, au facut verificarile de rigoare"
Atat politistii din Craiova, cat si directia de sanatate publica au inceput anchete. Esentiale pentru elucidarea misterului sunt insa rezultatele necropsiei celor doi pacienti.
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si