VIDEO | Doi polițiști din Covasna, cercetați disciplinar după ce au jignit o femeie care a trecut prin fața radarului: „Ești prea mare!”

Doi polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Covasna sunt cercetați pentru fapte ce ar putea constitui abateri disciplinare după ce în spațiul public, pe Facebook, a apărut un videoclip în care, în timp ce se aflau într-o autospecială de serviciu, adresau cuvinte jignitoare unei trecătoare care mergea prin fața radarului.

Author: Razvan Ilie vineri 24 septembrie 2021 , 12:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Videoclipul devenit viral pe Facebook are 25 de secunde și pare a fi filmat din interiorul autospecialei, de șoferul acesteia. În mai puțin de 24 de ore, filmarea a adunat peste patruzeci de comentarii, două sute de distribuiri și 7.000 de vizualizări, informează Covasna Media.

Citeste si: Un bărbat a murit lovit de TIR pe trecerea de pietoni

Primarul orașului Covasna, Gyerő József, a solicitat IPJ Covasna și Poliției Stațiunii Covasna să efectueze verificările necesare pentru stabilirea veridicității înregistrării audio-video și pentru identificarea celor două persoane aflate în autospeciala de poliție.

"Ești prea mare, nu mai vede radarul de tine"

Primarul remarcă limbajul și tonul în care își permit cei doi protagoniști ai filmului să se adreseze unui pieton, unei femei, să o batjocorească pe aceasta prin comentariile lor total deplasate și străine oricăror norme de deontologie profesională.

Este vorba de replici de genul „treci pe partea ailaltă!”, ”...că te ia mama dracu...!”, „...hehehe!”, „...ești prea mare, nu mai vede radarul de tine!”, „...hehehe...nu contează, ...dar nu te las eu...!”, inclusiv o expresie licențioasă ce se aude în șoaptă.

Citeste si: FOTO|Un bărbat a murit după ce a intrat cu mașina într-un stâlp de beton

Poziția IPJ Covasna: Posibile abateri disciplinare comise de cei doi polițiști

În urma apariției în spațiul public a filmării cu cei doi polițiști într-o autospecială, Compartimentul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna a transmis următoarele:

"Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Covasna a dispus cercetarea prealabilă a faptelor ce pot constitui abateri disciplinare comise de cei doi polițiști, din cadrul Poliției Stațiunii Covasna, în împrejurarea arătată, urmând ca, la finalizarea acestei proceduri disciplinare, să fie luate măsuri, în conformitate cu Legea nr. 360 din 2002, privind Statutul Polițistului ”, a transmis IPJ Covasna.

Primarul stațiunii Covasna: Acțiuni samavolnice, de „haiducie”manifestă, bădărănie crasă, nesimțire 

"Nici ca locuitor al orașului, nici ca fost avocat, cu atât mai puțin ca primar în exercițiu al acestei localități- de la care contribuabilii au așteptări firești în apărarea și promovarea drepturilor și intereselor lor fundamentale-, nu pot tolera/ admite/trece cu vederea acțiuni samavolnice, de „haiducie”manifestă, bădărănie crasă, nesimțire "jmecherească", batjocoritoare, umilitoare (în cazul de față, la adresa unei femei nevinovate!), ce face praf orice urmă a sentimentului echității și siguranței publice, a corectitudinii sociale și civice în viața urbei, a respectului și încrederii reciproce între instituții și membrii colectivității, mai ales dacă ele sunt lansate în direcția concetățenilor din partea unor funcționari publici amețiți de aerul înălțimilor autorității conferite de uniforma îmbrăcată peste noapte,- căreia de altfel au jurat să-i facă cinste-, dar incapabili a conștientiza și a-și asuma până la capăt responsabilitățile inerente statutului deținut atât de efemer!", a scris primarul din Covasna pe Facebook.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si