Potrivit IPJ Constanța, polițiștii orașului Năvodari au desfăşurat sâmbătă, 2 iulie, o acţiune pe linia prevenirii și combaterii utilizării abuzive a animalelor în oraşul Năvodari, în zona turistică Mamaia Nord.

Animalele erau vizibil deshidratate și apatice

În urma activităţilor, poliţiştii au identificat 2 bărbaţi, de 29, respectiv 33 de ani, care utilizau ponei pentru a fi fotografiați de turişti în scopul obţinerii unei sume de bani.

Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă de 3.000 de lei fiecare, conform Legii 205/2004 privind protecţia animalelor.

Citeste si: Val de caniculă pentru România: "Din 29 iunie, zilnic am atins recorduri ale valorilor maxime"

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție- wowbiz.ro

În urma unei examinări rapide, poliţiştii și-au dat seama imediat de faptul că animalele prezintă urme de deshidratare şi apatie, iar prin plimbarea pe plajă au fost expuse forţat la temperaturi foarte ridicate, fiindu-le astfel provocate suferinţe fizice şi psihice.

Citeste si: Un turist de 33 de ani a murit după ce a fost lovit de un trăsnet într-o stațiune din România

Astfel, poliţiştii au luat măsuri și au emis câte un ordin de plasare în adăpost, pe o perioadă de 45 de zile, cei doi ponei fiind transportaţi la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si