
Doi români, angajați la negru în Italia, au fost prinși de polițiști cu ajutorul rețelelor sociale. Femeia era esteticiană, iar bărbatul fotograf la nunți
Garda Financiară din Bologna a identificat, în urma monitorizării rețelelor de socializare, doi soți români care lucrau „la negru” ca estetician și fotograf. Cuplul de români exercita aceste meserii începând cu anul 2019.
Potrivit informațiilor furnizate de Garda Financiară din Bologna, cuplul de români nu respecta obligațiile contabile, contributive și declarative aferente profesiilor lor. Femeia oferea servicii de esteticiană la domiciliu, iar soțul acesteia lucra ca fotograf la nunți sau alte evenimente, notează jurnaliștii de la Bologna Today.
Mai exact, anchetatorii italieni au constatat că femeia desfășura activități de estetică în propriul domiciliu, totul fără a deține autorizațiile necesare legale, practicând astfel intervenții costisitoare de „trucco semipermanente” (machiaj semipermanent).
În încercarea de a masca activitatea desfășurată ilegal, românca le elibera clienților, în schimbul sumelor încasate, chitanțe și bonuri de livrare, toate aparținând unei asociații culturale fictive. Prin acest mod de operare, a reușit să ascundă de fisc venituri de peste 100.000
Femeia nu era calificată pentru a desfășura activitatea de esteticiană
Cu privire la activitatea nedeclarată a soțului, au fost găsite în locuință numeroase fișiere și alte materiale care dovedeau serviciile de fotografie realizate la diferite ceremonii, în special la nunți.
De asemenea, românca a încasat indemnizația de șomaj (NASPI), pentru o valoare totală de peste 14.000 de euro.
Citește și: Caz dramatic în Italia! O tânără româncă a fost vândută pe 10.000 de euro și obligată să se prostitueze
Acești bani au fost încasați în perioada în care femeia practica activitatea profitabilă de estetician „la negru”. A fost trimisă o notificare către INPS (Institutul Național de Securitate Socială din Italia) pentru recuperarea sumei de bani.
Mai mult, esteticiana a primit o amendă pentru nerespectarea obligației de a stabili un formular de identificare a deșeurilor, așa cum este prevăzut de Codul de Mediu.
Este studentă în anul al treilea la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București. A absolvit profilul filologic al Colegiului Național Ion Creangă din Capitală.
Pasiunea ei pentru domeniul jurnalistic a început încă de pe vremea când era elevă în clasele primare. Fiind foarte dornică să afle mai multe lucruri despre mass-media și televiziune, Alexandra a urmat mai multe cursuri destinate copiilor și adolescenților.
Pe lânga pasiunea pentru jurnalism, Alexandra este foarte interesată de teatru și film. În liceu a urmat cursuri de actorie și a participat la festivaluri pentru liceeni., iar ,,Titanic Vals” de Tudor Mușatescu este piesa ei de teatru preferată.