Doi români au gândit o afacere cu roboţi care valorează 3 miliarde de dolari: ”Următorul pas vor fi roboţii nesupravegheaţi care operează fără comenzi umane”

Daniel Dines şi Marius Tîrcă sunt doi români care au gândit o afacere cu roboţi care valorează 3 miliarde de dolari.

Matei Vaihan, vineri 14 decembrie 2018 , 20:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Presa americană a scris că doi români au gândit o afacere cu roboţi care valorează 3 miliarde. “Financial Times a inclus în topul campionilor digitali ai anului 2018 din Europa o companie românească de care nu a auzit multă lume. Uipath a fost înfiinţată în 2005 de românii Daniel Dines şi Marius Tîrcă, într-un apartament din Bucureşti, dar a început să cucerească lumea, la propriu, abia din 2015, când a atras prima finanţare, de 120 de milioane de dolari, de la un grup de investitori americani.

Acum, Uipath este unul din liderii globali în RPA (robotic process automation), are sediul central la New York şi peste 2.000 de angajaţi, în 14 ţări. Mai mult decât atât, din martie 2018, Uipath este primul unicorn din România, titlu care se acordă companiilor IT care depăşesc un miliard de dolari. Iar unicornul românesc chiar este de poveste, business-ul fondat de Dines şi Tîrcă ajugând să valoreze la această dată peste trei miliarde de dolari”, a dezvăluit Jurnalul Naţional.

Doi români au gândit o afacere cu roboţi care valorează 3 miliarde.   Finanţările primite sunt de 300 de ori mai mari

“Financial Times elogiază Uipath în prezentarea companiei româneşti pe lista exclusivistă a campionilor IT din Europa. Prestigioasa publicaţie arată că „Uipath încearcă să scadă numărul de sarcini de administrare banale- cum ar fi completarea formularelor şi facturarea- pe care personalul de birou trebuie să le efectueze”.

1,6 milioane de dolari a fost prima finanţare obţinută de Uipath, în 2015. Trei ani mai târziu, finanţările primite sunt de 300 de ori mai mari „Compania de software, fondată în 2005 în Bucureşti de antreprenorii Daniel Dines şi Marius Tîrcă, creează roboţi care sunt folosiţi în sistemele computerizate pentru a executa procese repetitive. Iar aceasta salvează timp şi bani”, arată FT,  care vine şi cu un exemplu concret al beneficiilor aduse de aplicaţiile Uipath: „O companie europeană de resurse umane a reuşit să automatizeze 90% din procesul acordării de concedii medicale.
(Uiptah-n.red.) a gestionat aproximativ 2.500 de astfel de solicitări lunar. În şase luni de la utilizarea software-ului de automatizare, ratele de eroare au scăzut la zero, efortul manual a fost redus la 5%, iar timpul de procesare a fost redus cu 80%”
, a mai relatat ziarul.

Doi români au gândit o afacere cu roboţi care valorează 3 miliarde. P este 1.500 de companii şi agenţii guvernamentale folosesc instrumentele UiPath

„Astăzi, peste 1.500 de companii şi agenţii guvernamentale din întreaga lume folosesc instrumentele UiPath. În aprilie 2017, compania a lansat o academie de instruire în utilizarea automatizării proceselor robotizate. Până în prezent, peste 100.000 de persoane din întreaga lume s-au înscris pentru cel puţin un curs online. Majoritatea roboţilor UiPath sunt aşa-numiţi roboţi participanţi, care răspund la comenzi directe de la oameni- de exemplu, prin e-mail.

Adesea, acestea funcţionează prin cuvinte de siguranţă amuzante, cum ar fi „dragă” sau „scumpo" şi nu vor executa cereri fără aceşti termeni declanşatori. Roboţii dintr-o companie de marketing, de exemplu, răspund la e-mailurile care le cer: „Dragă, te rog să actualizezi bannerele pentru campanie” sau „Scumpo, te rog să-mi dai statisticile de finanţare”. Următorul pas vor fi roboţii nesupravegheaţi care operează fără comenzi umane”, se arată în prezentarea Financial Times.

Doi români au gândit o afacere cu roboţi care valorează 3 miliarde. Veniturile firmei lor vor fi de 175 de milioane de dolari

Financial Times a dezvăluit că doi români au gândit o afacere cu roboţi care valorează 3 miliarde de dolari. Roboţii Uipath înlocuiesc 5 din 7 oameni care efectuează procese repetitive, iar esenţa tehnologiei elaborate de compania românească este ca oamenii să colaboreze cu roboţii. Unicornul românesc se va lista în viitorul apropiat la bursa Nasdaq, atrage zilnic câte cinci-şase clienţi noi şi va termina anul 2018 cu venituri de 175 de milioane de dolari. Doar anul acesta Uipath a atras investiţii de 418 de milioane de dolari. Accel Capital, Capital G, Kleiner Perkins, SequoiaCapital, IVP, Meritech Capital, Madonna Capital Partners sunt numele grele care cred în unicornul românesc şi investesc masiv în Uipath. Compania a devenit internaţională, cu sediul la New York şi birouri în Londra, Paris, Munchen, Amsterdam, Bucureşti, India, Singapore, Hong Kong şi Tokio, iar printre clienţii Uipath se află coloşi mondiali precum Lufthansa, JP Morgan, Bank of America sau Generali.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Survivor Romania 2021.  Cea mai surprinzatoare ELIMINARE a unui concurent in Consiliul... Survivor Romania 2021. Cea mai surprinzatoare ELIMINARE a unui concurent in Consiliul de Urgenta:"Sper ca am fost cel mai iubit pana in momentul de fata!"
spotmedia.ro
Nicuşor Dan n-ar vrea să scumpească locurile de parcare din București. USR PLUS și PNL... Nicuşor Dan n-ar vrea să scumpească locurile de parcare din București. USR PLUS și PNL susțin creșterea taxelor
spotmedia.ro
Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează.... Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează. Ce e de făcut? Interviu
b1.ro
Tragedie în lumea artistică! A murit o mare valoare a României, la doar 43 ani, din... Tragedie în lumea artistică! A murit o mare valoare a României, la doar 43 ani, din cauza Covid-19 (VIDEO)
infoactual.ro
Drama neștiută a lui Florin Piersic! Clipele cumplite prin care a trecut marele actor Drama neștiută a lui Florin Piersic! Clipele cumplite prin care a trecut marele actor
infoactual.ro
Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si