Roger Moore reprezenta una dintre cele mai emblematice figuri ale filmului britanic si a jucat in roluri memorabile in diverse seriale de televiziune, dar si filme pentru marele ecran. El s-a stins dupa o lunga lupta cu o boala nemiloasa, cancerul.

Unul dintre copiii celebrului actor a fost cel care a facut anuntul trist in aceasta dimineata.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Moore a fost al treilea agent 007, personajul James Bond aducandu-i o cunoastere la nivel international. Ulterior el a jucat in seriale precum "Sfantul" sau "The Persuaders". Pe langa viata actoriceasca, Roger Moore a fost si ambasador al Unicef din 1991 pana acum.

Actorul s-a nascut la Londra, in 1927. Si-a inceput cariera ca model, apoi a semnat un contract pe sapte ani cu cei de la MGM. Primele aparitii televizate ale sale nu au avut un mare succes, dar ulterior rolurile sale au fost de-a dreptul memorabile.

Prima aparitie a fost in aventura romantica "Ivanhoe", film ce i-a marcat debutul actoricest si apoi l-a propulsat catre roluri mai mari ca in filmele "Maverick", "The Saint" sau "The Persuaders".

Rolul din "Sfantul" a fost memorabil, iar serialul a fost un adevarat succes de box office la vremea respectiva, iar asta i-a adus nominalizare in rolul lui James Bond. Intial, Moore a intrat in conflict cu directorii filmului, dar dupa ce Sean Connery a refuzat sa il mai interpreteze pe celebrul agent, totul a decurs perfect pentru Roger. Primul James Bond in care a jucat a fost in 2973, iar dupa asta a mai jucat in alte sase filme ale seriei, pentru o perioada de 12 ani. A renuntat la acest rol in 1985, la varsta de 58 de ani.

A primit numeroase distinctii si premii si a fost considerat un actor extrem de talentat si de influent.

In viata personala a fost casatorit cu Kristina Tholstrup si are trei copii. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si