"S-a prapadit una dintre cele mai fermecatoare actrite ale cinematografiei nationale: Flavia Buref. A debutat cînd avea 23 de ani, în Dincolo de brazi. Ultimul film în care a aparut a fost Nu filmam sa ne amuzam, cînd avea 40 de ani. S-a stins ieri, la 82 de ani. Dumnezeu sa o odihneasca!", este mesajul trist transmis de Virgil Nitulescu, fost manager al Muzeul National al Taranului Roman (MNTR), pe pagina sa de socializare, potrivit dcnews.ro.

Flavia Bref a fost actrita de film, scenarista, poeta si realizatoare de emisini Tv.

In 1956 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica Ion Luca Caragiale din Bucuresti, avand colegi pe: Amza Pelea, Draga Olteanu Matei, Silviu Stanculescu, Silvia Popovici, Sanda Toma, Victor Rebenciuc, Gheorghe Cozorici, George Constantin si Mircea Albulescu.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Debuteaza în 1957, in filmul "Dincolo de Brazi", in regia lui Mircea Dragan si Mihai Iacob. Din 1974 scrie texte de muzica usoara colaborand cu cei mai cunoscuti interpreti, scrie romane, versuri, carti de copii. etc.

Scrie textele pentru cantecele din filmele Eu, tu si Ovidiu (1977) si Mama (1977).

Filmografie-actor:Nu filmam sa ne amuzam (1975), Tatal risipitor (1974), Procesul alb (1965), Camera alba (1964), Doi baieti ca piinea calda (1962), A fost prietenul meu (1961), Setea (1961), Dincolo de brazi (1957).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si