Maria Tudor s-a stins vineri, 2 martie. Cu cateva zile in urma implinise 71 de ani. La Caransebes, in spectacolul organizat de Ioan Gheorghe Oltean prin care marca 50 de ani de cantec, Maria Tudor culegea aplauzele publicului si colegilor de scena din mai multe generatii.

Era atat de fericita… Pentru 7 martie era programat un astfel de spectacol la Timisoara, la Casa Armatei. Dar Maria, „a intrat in camera sa se odihneasca si n-a mai iesit”, scria ziuadevest.ro.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Nascuta la 23 februarie 1947 la Savesti, judetul Hunedoara, Maria Tudor a cantat mai intai muntilor si dealurilor, caprelor, pe care, copil fiind, le ducea la pascut. Si-a invins acolo emotiile pentru totdeauna. Ba mai mult, a invatat sa fie deschisa, sincera, energica, vesela, calitati care au insotit-o intreaga viata si au ajutat-o sa treaca peste obstacolele ivite in cale. In corul bisericii s-a integrat repede, in ciuda varstei fragede, iar in corul Scolii a devenit solista.

A simtit nevoia sa-si dezvolte aptitudinile muzicale si a recurs la o metoda mai putin intalnita in randul fetelor: a luat lectii de acordeon. Cu Ansamblul elevilor Scolii din Vata de Jos, Maria Tudor a starnit interesul publicului de pe Litoralul Marii Negre.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si