Doliu în lumea politică. Un fost deputat a încetat din viață

Profesorul Carol Matei Ivanciov, fost deputat în două legislaturi din partea Uniunii Bulgare din Banat – România (UBBR) a încetat, luni, din viață, la vârsta de 85 de ani.

Author: R.B. luni 10 februarie 2020 , 18:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

El s-a născut în 9 aprilie 1934, în localitatea Beşenova Veche (Dudeştii Vechi) și a absolvit Universitatea din Cluj-Napoca, Facultatea de Filozofie – specializarea Psihologie-Pedagogie, Universitatea din Timişoara – Facultatea de Limba şi Literatura Română și Institutul de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti.

Citeste si: Doliu în fotbalul constănţean. A murit Petre Biliboacă

A fost preşedintele UBBR de la înfiinţare (1989), deputat UBBR( 1990-1992), deputat UBBR (septembrie 1992) și membru al Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

Citeste si: Doliu la FRF: S-a stins din viață Gheorghe Zlătineanu

A activat ca membru al Comisiei pentru învăţământ (1990-1992), membru al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Japonia.

Ivanciov a fost autor de cărţi în domeniile psihologiei, pedagogiei şi educaţiei fizice, autor a peste 100 de comunicări ştiinţifice la diferite simpozioane naţionale şi internaţionale.

Citeste si: Doliu în lumea filmului! Actorul Orson Bean a murit după ce a fost lovit de o mașină

El a realizat filme documentare privind etnologia, etnografia şi obiceiurile minorităţii bulgare din România.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si