Doliu în lumea sportului! A murit Jacques Ferran, fondatorul Cupei Campionilor Europeni

Jacques Ferran, celebru jurnalist francez şi cofondator al Cupei Campionilor Europeni, a decedat la vârsta de 98 de ani.

G.S., sâmbătă 09 februarie 2019 , 11:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ferran, fost jurnalist la L'Equipe, a fost unul dintre cei care au pus bazele celei mai importante competiţii europene intercluburi - Cupa Campionilor Europeni, în prezent, Liga Campionilor. Alături de Jacques de Ryswick, şeful secţiei de fotbal a ziarului, şi editorul Gabriel Hanot, aceştia au militat pentru înfiinţarea unei competiţii europene care să reunească cele mai bune cluburi.

Demersul acestora a fost susţinut de UEFA, iar după impunerea unui set de reguli, competiţia a luat startul la 4 septembrie 1955. Meciul de debut al competiţiei s-a disputat între Sporting Lisabona şi Partizan Belgrad, scor 3-3.

"Jacques Ferran a fost mai mult decât un jurnalist talentat care a scris despre fotbal cu multă pasiune timp de mulţi ani. A fost un pionier, care a avut un impact imediat asupra istoriei bogate a fotbalului, contribuind la naşterea celei mai ilustre competiţii europene. Noi, cei de la UEFA, îi mulţumim pentru ce a făcut şi va avea întotdeauna un loc special în inimile noastre", a declarat Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si